Kleinkinderen Juan Carlos gebruikten zijn dubieuze creditcards

door admin
Kleinkinderen Juan Carlos gebruikten zijn dubieuze creditcards

Froilán en Victoria Federica, twee van de kleinkinderen van Juan Carlos en kinderen van Infanta Elena, blijken exorbitante betalingen te hebben gedaan met deze centurionkaarten, oftewel ‘black cards’ van American Express. Talloze ritjes met de Uber, eindeloos shoppen in El Corte Inglés en zelfs pianolessen zijn volgens de Spaanse krant El Confidencial betaald met deze kaarten.

De bedragen werden vervolgens overgemaakt vanuit fondsen die op naam staan van de Mexicaanse zakenman, Allen Sanginés-Krause. Niet alleen Froilán en Victoria, maar ook Juan Carlos’ dochters Elena en Cristina en nog een aantal kleinkinderen zouden gebruik hebben gemaakt van deze dubieuze kaarten op naam van Juan Carlos. Op Twitter verschenen eerder deze week al grapjes over de vrijgevige Juan Carlos, die van zijn kleinkinderen daarom de bijnaam ‘VISAbuelo’ zou hebben gekregen.

Aankopen verborgen voor Spaanse Belastingdienst

Allen Sanginés-Krause uit Mexico maakte het geld over naar een bankrekening op naam van een medewerker van het koninklijk huis, kolonel Nicolás Murga. De centurionkaarten stonden op zijn naam hoewel ze door Juan Carlos werden gebruikt en waardoor de aankopen voor de Spaanse fiscus verborgen bleven. 

Aan de Spaanse zender TVE verklaarde zakenman Sanginés-Krause honderdduizenden euro’s te hebben overgeboekt aan reizen en verblijven van de emeritus-koning in 2016 en 2017. Volgens de zakenman deed hij dit ‘uit vriendschap en bewondering’ voor de voormalige koning van Spanje.

Gebeurtenissen vallen niet onder onschendbaarheid Spaanse koning

Bronnen dichtbij het fiscale onderzoeksteam – dat de financiële situatie en diverse aantijgingen rondom Juan Carlos onderzoekt – melden dat tussen 2016 en 2018 op deze wijze meer dan een half miljoen euro is uitgegeven. Doordat de uitgaven na het aftreden van Juan Carlos als koning van Spanje zijn gedaan, vallen deze gebeurtenissen – indien ze onwettig blijken te zijn – niet meer onder de onschendbaarheid van de koning van Spanje.

Het OM van Spanje heeft op dit moment drie onderzoeken lopen naar de voormalige koning van Spanje: de ontvangen commissies voor de werken van de AVE naar Mekka, de fondsen van Juan Carlos en de witwaspraktijken en het gebruik van deze dubieuze creditcards.

Dit vind je misschien ook leuk