Ziekenhuizen in Valencia stellen niet-noodzakelijke behandelingen uit

door admin
Ziekenhuizen in Valencia stellen niet-noodzakelijke behandelingen uit

Vrijdag was er opnieuw een recordaantal besmettingen geregistreerd met 4.557 nieuwe positieven en 70 doden met coronavirus. Hiervan overleden 30 personen in residenties of verpleeghuizen. Het aantal ziekenhuisopnames groeit eveneens en op vrijdag lagen 2.332 mensen met covid-19 in Valenciaanse ziekenhuizen. Dat waren er 78 meer dan donderdag en het gaat om het hoogste aantal sinds de pandemie in maart uitbrak. 

Ook nood- en veldhospitalen ingezet

De krant El Mundo schrijft dat het regioministerie van Zorg, gezien de toenemende druk op de gezondheidszorg als gevolg van de pandemie in de regio, alle chirurgische activiteiten en niet-dringende diagnostische tests heeft stopgezet. Daarnaast is opdracht gegeven om alle bedden voor acute en kritieke zorg gereed te maken en veld- en noodhospitalen voor te bereiden. Daarnaast is het verboden opgenomen patiënten te bezoeken.

Onder de geplande niet-urgente chirurgische activiteiten vallen chirurgische ingrepen zonder opname, verwijzingen van patiënten naar het ongevalsplan, niet-geprefereerde diagnostische tests en geplande opnames, behalve in gevallen van kanker. 

Deze en andere richtlijnen zijn opgenomen in het document ‘Organisatorische maatregelen voor de gezondheidszorg in reactie op covid-19’, opgesteld door het ministerie van Volksgezondheid en vrijgegeven door de medische vakbond CESM.

Dit vind je misschien ook leuk