Ikea Spanje start binnenkort met verkoop zonnepanelen

door admin
Ikea Spanje start binnenkort met verkoop zonnepanelen

Contigo Energía, dat onderdeel is van Grupo Gesternova, zal de installatie, de afhandeling en de klantenservice van de Ikea zonnepanelen uitvoeren. Ook in de negen andere landen, waaronder Nederland, waar Ikea de zogeheten Solstråle verkoopt, is een samenwerkingsverband aangegaan met een groene-energieleverancier. 

Met de technische inbreng van Contigo Energía beoogt Ikea de zonnepanelen voor een toegankelijke prijs in Spanje populair te maken. Vanaf 4.170 euro zijn de zonnepanelen verkrijgbaar, maar de uiteindelijke prijs hangt af van het soort systeem waarvoor wordt gekozen en de grootte van de oppervlakte waarop de panelen worden geïnstalleerd. Voor die prijs krijgt de koper een ontwerp dat is afgestemd op het persoonlijke energieverbruik en budget, de bouw van het dak en de installatie van de panelen. 

Ook in Nederland en België verkrijgbaar

In lijn met Ikea’s duurzaamheidsbeleid zijn de zonnepanelen nu al verkrijgbaar in Nederland, België, Duitsland, Polen, Italië, Zweden, Zwitserland, Australië en Frankrijk. Ikea streeft ernaar de eigen ecologische voetafdruk te reduceren en producten te verkopen die consumenten helpt datzelfde te doen. Zo is Ikea bijvoorbeeld ook voornemens om in 2030 alleen nog gerecycled of hernieuwbaar materiaal te gebruiken. 

Energierekening 50 procent omlaag

Gezien het warme klimaat in Spanje ziet Ikea niet alleen grote potentie in de Spaanse markt als het gaat om milieuoverwegingen, maar ook als het gaat om de beurs van de consument. Met de zonnepanelen zal de elektriciteitsrekening tot wel 50 procent omlaaggaan, wat in de huidige omstandigheden voor veel huishoudens aantrekkelijk zal zijn. Volgens directeur Petra Axdorff van Ikea Spanje heeft het woonwarenhuis om die reden de prijs van 200 producten verlaagd.

Duurzaam

Holdingmaatschappij Ingka Group, die in 30 landen het merendeel van de Ikeawinkels beheert, heeft als doel om in 2025 de zonnepanelen op te nemen in het assortiment van alle Ikeafilialen. In Spanje zijn nu al 44 duizend panelen geïnstalleerd op tien Ikeafilialen, dat moeten er op korte termijn 55 duizend zijn. 85 procent van de energie die Ikea Spanje verbruikt is duurzame energie, dat moet over vier jaar omhoog zijn gebracht naar 100 procent. 

Dit vind je misschien ook leuk