Drie doden en meerdere gewonden bij enorme explosie in centrum van Madrid

door admin
Drie doden en meerdere gewonden bij enorme explosie in centrum van Madrid

De oorzaak van de explosie die rond 15 uur woensdagmiddag plaatsvond en tot enkele kilometers in de omtrek werd gevoeld, is nog niet bekend. Het gebouw waarvan de bovenste vier verdiepingen volledig verwoest zijn, ligt aan de Calle Toledo in het district La Latina vlakbij dePuerta de Toledo. Na de explosie brak er brand uit. Negen brandweerwagens en elf teams van reddingsdienst Semur zijn ter plaatse bezig met hulpwerkzaamheden. Politieagenten zijn bezig met het ontruimen van nabijgelegen gebouwen.

Het gebouw waar de explosie plaatvond staat naast een bejaardenhuis. Een woordvoerder hiervan heeft aan El País laten weten dat hier niemand gewond is geraakt. Bewoners worden geëvacueerd naar het er tegenoverliggende hotel. De politie doet een dringende oproep aan inwoners van Madrid om niet naar de rampplek te gaan.

De krant El Mundo schrijft dat de explosie zou zijn veroorzaakt door een gaslek. De overledenen zijn volgens Emergencias Madrid een man van wie nog geen gegevens bekend zijn en een vrouw van 85 jaar. De derde overledene wordt nog geïdentificeerd. Een andere man van 26 jaar oud is zwaargewond overgebracht naar het La Paz-ziekenhuis. Een andere 53-jarige man, met lichte verwondingen, is opgenomen in het Ramón y Cajal-ziekenhuis. Een persoon is nog vermist. 

Vanaf de rampplek heeft burgemeester Almeida van Madrid ook bevestigd dat een gasexplosie mogelijk de oorzaak van de tragedie is. De brandweerlieden kunnen het gebouw niet betreden omdat er een gesstuwing zou kunnen optreden met een mogelijke instorting van het hele gebouw. Calle Toledo ligt bezaaid met puin en veel auto’s raakten zwaar beschadigd. 

Dit vind je misschien ook leuk