Madrid zet drones in voor handhaven nieuwe maatregelen

door admin
Madrid zet drones in voor handhaven nieuwe maatregelen

Burgemeester José Luis Martínez-Almeida van Madrid voerde afgelopen donderdag overleg met de gemeentelijke politie over de extra mankracht en het inzetten van drones voor de handhaving van de maatregelen. Aan de media liet de burgemeester weten dat het toezicht met de drones gaat plaatsvinden in de 56 basiszones met de hoogste besmettingenincidentie. Voor deze zones geldt vanaf maandag een perimetrale lockdown. 

Geen bezoek meer thuis

Vanaf maandag 25 januari is de avondklok in de hele regio Madrid vervroegd naar 22:00 uur en moeten horeca en alle winkels de deuren om 21:00 uur sluiten. In bars en restaurants mogen maximaal vier personen samenkomen. Thuis mag geen bezoek meer worden ontvangen van mensen die niet tot het eigen huishouden behoren, met uitzondering van minderjarigen. De politie benadrukte tegenover de media dat er streng zal worden opgetreden bij overtreding van de restricties en dat er sinds oktober vorig jaar al meer dan 57 duizend boetes zijn uitgedeeld aan mensen die zich niet aan de coronaregels hielden. 

Maaltijdbezorging tot 24:00 uur 

De burgemeester onderstreepte in zijn optreden tegenover de media nog de steun van zowel de gemeentelijke als de regionale autoriteiten aan de horecasector die om economische redenen de deuren ondanks de aangescherpte maatregelen overdag niet hoeft te sluiten. Ook het bezorgen en laten afhalen van maaltijden blijft voor bars en restaurants toegestaan zodat hiermee de verloren inkomsten nog enigszins kunnen worden gecompenseerd. Maaltijdbezorgers zijn vrijgesteld van de avondklok en mogen ook tussen 22:00 en 24:00 uur maaltijden aan huis bezorgen. 

Besmettingsincidentie in Madrid boven de 900

Afgelopen vrijdag was de incidentie in de regio Madrid 904,24 gevallen per 100 duizend inwoners. De gemiddelde incidentie van Spanje is 828,57. De aangescherpte maatregelen die vanaf vandaag zijn ingegaan in de regio blijven in ieder geval de komende veertien dagen nog van kracht.

Dit vind je misschien ook leuk