Rafael Nadal en andere Australian Open-spelers uit quarantaine

door admin
Rafael Nadal en andere Australian Open-spelers uit quarantaine

De organisatoren denken dat tegen zondag ongeveer 500 spelers hun hotels in Melbourne en Adelaide verlaten zullen hebben. De Spanjaard Rafael Nadal en andere spraakmakende spelers zoals Novak Djokovic en Serena Williams waren onder degenen die vrijdag al uit quarantaine konden. Het toernooi begint op 8 februari.

Quarantainevoorschriften voor Australian Open-spelers

Meer dan 1.700 spelers, stafleden en anderen die bij de Grand Slam betrokken zijn, vlogen begin januari met chartervluchten naar Australië. In tegenstelling tot andere reizigers die in Australië aankomen en fulltime in hotelkamers moeten verblijven, mogen de spelers hun kamers vijf uur per dag verlaten om op de baan te trainen.

Een groep van 72 spelers zat volledig opgesloten in hun kamers in Melbourne nadat andere passagiers op hun vluchten positief testten op het coronavirus. De Spaanse speelster Paula Badosa behoort tot de acht positieve gevallen tot nu toe.

Spelers hadden kritiek op de omstandigheden

Veel spelers klaagden over de quarantaine. Nadal is door sommigen bekritiseerd omdat hij niet namens de spelers sprak. Zijn mede-Spanjaard, Guido Pella, drukte zijn ‘verbazing’ uit over Nadals stilzwijgen. Nadal voerde aan dat hij er de voorkeur aan heeft gegeven om alle discussies over quarantainevoorwaarden of over zorgen van spelers verborgen te houden.

“We proberen elkaar allemaal te helpen”, zei Nadal tegen ESPN. “Sommigen moeten alles wat ze doen openbaar maken om anderen te helpen, terwijl sommigen van ons het privé doen zonder onze meningen te publiceren of er propaganda mee te maken.” De Spaanse tennis-ster beseft dat de situatie voor sommigen niet ideaal is, maar dringt er bij spelers op aan een “breder perspectief” te hebben.

“Ik heb het me allemaal te doen, maar toen we in Australië aankwamen, wisten we dat de maatregelen streng zouden zijn, omdat het land het goed doet met de pandemie”, vertelde Nadal dinsdag aan Christiane Amanpour van CNN.

Nadal over de pandemie

Melbourne had vorig jaar een van ’s werelds langste lockdowns. Veel lokale bewoners maken zich zorgen over het risico van het toernooi. “Het is normaal om te klagen […] maar aan de andere kant zie je hoeveel mensen er over de hele wereld aan het virus zijn bezweken. Je ziet hoeveel mensen hun vader, hun moeder, verliezen zonder de kans te hebben gekregen om afscheid te nemen,” vervolgde Nadal.

“Het is iets echts, geen filosofisch iets, het echte leven. Dat is wat er in mijn land gebeurt. Ook mensen die dicht bij me staan lijden onder deze situatie.”

Dit vind je misschien ook leuk