Vanaf zaterdag gaan deze Costa del Sol gemeenten weer open

door admin
Vanaf zaterdag gaan deze Costa del Sol gemeenten weer open

Aan de Costa del Sol gaat het om de volgende plaatsen: Mijas, Benalmádena, Fuengirola, Alhaurín de la Torre, Cártama, Coín, Álora en Casares. Daarnaast eindigt zaterdag het in- en uitreisverbod van de gemeentes Álora, Arenas, Arriate, Benarrabá, El Burgo, Canillas de Albaida, Cartajima, Casares, Colmenar, Cuevas de San Marcos, Genalguacil, Guaro, Jubrique, Pizarra, Teba, Villanueva de Tapia en Yunquera. Ook inwoners van Málaga-stad krijgen na een maand hun bewegingsruimte weer terug.

De andere beperkende maatregelen blijven wel van kracht. De avondklok blijft overal op 22 uur staan, horeca sluit om 18 uur en samenkomsten zowel binnen als buiten blijven beperkt tot een maximum van vier personen. 

Voor Marbella, Estepona, Manilva, Ojén, Gaucín en Cortes de la Frontera blijft de perimetrale lockdown nog minstens een week van kracht. Volgende week donderdag zullen de cijfers opnieuw worden bestudeerd om te zien of hier verandering in is gekomen.

Het regionale comité voor publieke gezondheidszorg bepaalde vandaag dat met de onder de 500 gedaalde incidentie, gemeten over 14 dagen  de bevolking van de betreffende 25 gemeenten weer haar mobiliteit terugkrijgt. Vrijdag zal deze beslissing worden gepubliceerd in de Andalusische staatscourant BOJA, waarmee de maatregel om 00:00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag van kracht gaat. 

Dit vind je misschien ook leuk