Lonely Planet promoot Spaanse stad als ultieme bestemming voor digitale nomaden

door admin
Lonely Planet promoot Spaanse stad als ultieme bestemming voor digitale nomaden

Want of je nou thuis aan je keukentafel zit of een paar maanden werkt vanuit een ander land waar je ook nog kunt genieten van voordelen als mooier weer of minder strenge coronamaatregelen? Zo vinden veel toeristische bestemmingen in ‘digitale nomaden’ een nieuwe doelgroep.

Las Palmas, de hoofdstad van het Canarische eiland Gran Canaria, is volgens Lonely Planet een van de meest complete stedelijke bestemmingen voor de digitale nomaden die reizen en werken willen combineren

De prestigieuze uitgever van reisgidsen roemt Las Palmas de Gran Canaria als voorbeeldstad en noemt de stad een pionier in Spanje, zelfs al voordat er sprake was van de huidige wereldwijde gezondheidspandemie. 

Digitale bijeenkomst

Woensdag was Las Palmas de Gran Canaria de virtuele gastheer van de presentatie van de ‘Lonely Planet Digital Nomad Guide’. De bijeenkomst met 40 deelnemers – digitale nomaden en media gespecialiseerd in toerisme – werd online georganiseerd in de vorm van een digitaal café. Duidelijk werd dat de moderne ‘telewerkers’ dankzij de fantastische faciliteiten en omstandigheden die de stad biedt aan deze actieve en unieke groep reizigers er niet meer weg te denken zijn.

Aantrekkelijk in vele opzichten

De stad is zo aantrekkelijk voor digitale nomaden door het mooie weer, de goede luchtvaartverbindingen, internetverbinding, buitenrecreatie, surfmogelijkheden, het kosmopolitische en open karakter en het culturele en gastronomische aanbod. Maar ook door de steeds ondernemender en reislustiger lokale bevolking die er goed in geslaagd is om coworkings – gedeelde werkomgevingen met gelijkgestemde ondernemers – in te passen in de lokale infrastructuur.

Welkom in Las Palmas

De gids bevat een praktisch voorstel voor wie werk en toerisme wil combineren. Een trend die vooral tegenwoordig voor veel werkenden een optie is geworden. De mogelijkheid die de technologie biedt om van overal ter wereld te werken, heeft van Las Palmas de Gran Canaria een zeer populaire bestemming gemaakt. De stad stond altijd al op een mooie plaats in de Nomad List, maar heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan en een heel netwerk van arbeids-, sociale en dienstverlenende voorzieningen in het leven geroepen om alle digitale nomaden te verwelkomen en zich thuis te laten voelen. 

Sinds 2015 al in opkomst

Al in januari 2015 kreeg Las Palmas de Gran Canaria een internationale een boost als bestemming voor digitale nomaden toen in het  artikel ‘A desk in paradise’ in de New York Times werd gesproken over de baanbrekende coworking The Surf Office. Werknemers van grote digitale bedrijven brachten tijd door in Las Palmas om hun professionele leven te combineren met surfen.

Dit vind je misschien ook leuk