Spaanse sportwagenfabrikant lanceert volledig elektrisch model in Duitsland

door admin
Spaanse sportwagenfabrikant lanceert volledig elektrisch model in Duitsland

De honderd procent elektrische sportwagen werd in maart 2019 gepresenteerd op de Salon Automobile in Genève. Dit was nadat het bedrijf meer dan tachtig jaar geen auto’s meer had geproduceerd. Hispano Suiza werd in 1904 in Barcelona opgericht door de familie Suqué Mateu. In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw was het dé grote rivaal van Rolls-Royce met een wereldwijd uitstekende reputatie.

Volgens het bedrijf is uitbreiding in Duitsland een ‘enorme uitdaging’ en ook een ‘grote droom’, omdat de exclusieve volledig elektrische modellen van het merk de belangrijkste automarkt in Europa betreden om ‘veeleisende’ klanten aan te trekken.

Hispano Suiza gaat deel uitmaken van de reeks modellen die aanwezig zijn in het nieuwe verkooppunt van Grupo Mohr op Motorworld München. Het bedrijf heeft daar een ruimte van 1.600 vierkante meter om de luxe voertuigen te showen.

“Het vermarkten van de Hipano Suiza Carmen en Carmen Boulogne in Duitsland is een van de belangrijkste uitdagingen van dit jaar. We zijn er vast van overtuigd dat we samen met de gebroeders Mohr belangrijke Duitse klanten zullen bereiken” onderstreepte de president van de Catalaanse firma, Miguel Suqué Mateu.

De managing partner van de Mohr Group, Lorenz M. Mohr, zegt trots te zijn om de eerste vertegenwoordiger van Hispano Suiza in Duitsland te worden. “We bieden alle klanten een geweldige merkervaring en ik ben er zeker van dat Carmen zelf adembenemend zal zijn”, benadrukte hij.

Tijdloze elegantie

De Hispano Suiza Carmen is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Barcelona. De wagen combineert hoge prestaties, 1.019 pk (1.115 pk in het geval van Carmen Boulogne), met een origineel design dat een combinatie is van sportiviteit en tijdloze elegantie.

Anderhalf miljoen euro

Er worden slechts 19 exemplaren van het model gemaakt, waarvan vijf in de Boulogne-versie. Dit laatste als eerbetoon aan de overwinning die het merk 100 jaar geleden behaalde in de George Boillot Cup. De stijl van het nieuwe model is sterk beïnvloed door Hispano Suiza-auto’s uit het begin van de 20e eeuw, met name de Hispano Suiza H6C Dubonnet Xenia uit 1938, een eenmalig exclusief ontwerp. Wie een Carmen wil moet wel diep in de buidel tasten. Vanaf 1,65 miljoen euro is de wagen van jou.

Dit vind je misschien ook leuk