Hotels op Balearen gaan eerder open

door admin
Hotels op Balearen gaan eerder open

Het eerste hotel dat aangeeft op 20 maart open te gaan is Robinson Club Cala Serena van de TUI-groep. Later voegen zich daar Meliá, Hipotels, Grupotel en Iberostar enBarceló aan toe gedurende april en mei, terwijl deze ketens in eerste instantie hadden aangegeven op zijn vroegst pas in juni de deuren te openen. Wel zijn deze indicaties allemaal afhankelijk van de evolutie van de reserveringen en van het virus. 

Twee aankondigingen

Twee aankondigingen hebben alle voorspellingen veranderd: Allereerst het opheffen van de reisbeperkingen voor de Britten vanaf 17 mei. Ten tweede het standpunt van de Duitse bondskanselier Angela Merkel over de beschikbaarheid van een gezondheidspaspoort over een paar maanden om het reizen tussen Europese landen te bevorderen. Groot-Brittannië en Duitsland zijn meteen ook de belangrijkste markten voor de Spaanse archipel in de Middellandse Zee.

Javier Vich, voorzitter van de Palma Hotel Association, wijst erop dat er op dit moment 18 hotels op het eiland open zijn, maar tussen eind maart en mei zal dat aantal oplopen tot 40. Volgens lokale media zal Playa de la Palma het gebied zijn dat het meest zal profiteren van de toenemende vraag. V

TUI’s toewijding aan Mallorca

Hoewel wat aantal reserveringen voor vakanties betreft Mallorca nog onder de Griekse eilanden Kreta en Rhodos of Turkije ligt, overtreft de toename van boekingen naar het Spaanse eiland alle verwachtingen.
Holger Reinshagen, regionaal directeur van de Robinson-keten, zegt dat dit te danken is aan het grote belang dat TUI toewijst aan Mallorca. TUI Fly vliegt namelijk vanaf 27 maart vanuit Duitsland weer twee keer per week naar de luchthaven van Palma. Voor 27 maart staan zelfs 4 vluchten gepland.

Naast TUI zijn ook de touroperators Jet2, Alltours, FTI, EasyJet Hollidays, DER Touristik en Schauinsland-Reisen belangrijk voor de aanvoer van Britse en Duitse toeristen naar de Balearen.

Dit vind je misschien ook leuk