Waar koop je het goedkoopste FFP2-mondkapje in Spanje?

door admin
Waar koop je het goedkoopste FFP2-mondkapje in Spanje?

Begin februari berichtte de krant El País dat de verkoop van FFP2-mondkapjes in Spanje binnen een week met 58 procent was toegenomen en dat er vergeleken met januari tien keer vaker op Google gezocht werd naar dit type gezichtsbescherming. De meeste supermarkten sprongen direct in op deze nieuwe consumentenbehoefte en namen hoogwaardige mondkapjes op in het assortiment voor een concurrerende verkoopprijs.

Goedkoopste FFP2-mondkapjes bij Mercadona

Marktleider Mercadona hield zich tot nu toe echter afzijdig van deze concurrentiestrijd, maar haalt dat nu ruimschoots in met de introductie van een set met drie wegwerp FFP2-mondkapjes voor de laagste supermarktprijs. De mondkapjes liggen vanaf deze week in de winkel en worden verkocht onder het verzorgingsproductenhuismerk Deliplus. De vijflagige FFP2-mondkapjes van Mercadona hebben een filtercapaciteit van 94 procent en kosten per drie stuks 2,70 euro. Met een eenheidsprijs van 90 eurocent is dit het goedkoopste FFP2-mondkapje dat in een Spaanse supermarkt is te vinden.

Alcampo biedt mondkapjes met hoogste filtercapaciteit

Met 95 eurocent per stuk zijn de FFP2-mondkapjes van supermarktketen Alcampo de op één na goedkoopste. Deze worden per vijf stuks verkocht voor 4,74 euro en hebben net als de mondkapjes van Mercadona vijf lagen. De mondkapjes van Alcampo hebben een filtercapaciteit van 95 procent en horen daarmee tot de kwalitatief beste. 

El Corte Inglés en Dia

Na Alcampo, verkopen de apotheekafdeling van El Corte Inglés en supermarktketen Dia de goedkoopste FFP2-mondkapjes. Bij Dia betaalt de consument 1,49 euro per stuk voor een hoogwaardig mondkapje. El Corte Inglés verkoopt verpakkingen van tien stuks voor 14,95. Deze mondkapjes, eveneens bestaande uit vijf lagen, zijn ook per stuk te koop voor 1,95. El Corte Inglés heeft ook zwarte mondkapjes in het assortiment met katoenvezel, ook deze zijn 1,95 euro per stuk, of 8,95 euro voor een verpakking met acht stuks. 

Hipercor en Carrefour

Op nummer vier staat supermarktketen Hipercor die FFP2-mondkapjes verkoopt voor 1,79 euro per stuk. Het voordeel van deze mondkapjes is dat ze meerdere keren kunnen worden gebruikt. De vierde plaats deelt Hipercor met de Franse supermarktketen Carrefour die de mondkapjes in verpakkingen van vijf verkoopt voor dezelfde prijs per stuk. 

Aldi

Aldi staat op nummer vijf en verkoopt de hoogwaardige mondkapjes met vijf lagen per tien stuks voor 19,99 euro. Bij Aldi zijn ook verpakkingen met drie stuks verkrijgbaar voor de prijs van 5,99 euro. 

Dit vind je misschien ook leuk