12 landen door Spanje als ‘hoog risico’ gekwalificeerd

door admin
12 landen door Spanje als ‘hoog risico’ gekwalificeerd

Spanje verplichte eerder al reizigers uit Brazilië en Zuid-Afrika tot een quarantaine na aankomst in het land. La Sexta schreef dinsdagavond dat het ministerie van Volksgezondheid op dit moment een decreet ontwerpt waarin de 12 landen die als ‘hoog risico’ worden gekwalificeerd, zijn opgenomen.

Tien landen nieuwe ‘hoog risico-landen’

Spanje voegt de volgende landen toe: Peru, Colombia, Botswana, Ghana, Kenia, Mozambique, Zambia, Tanzania, Zimbabwe en de Comoren. Alle reizigers hier vandaan moeten tien dagen in quarantaine om verspreiding van Covid-19, en vooral van de Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse varianten, tegen te gaan. De duur van de quarantaine kan echter worden verkort wanneer de reiziger op dag 7 na aankomst in Spanje negatief test op Covid-19.

Nieuwe maatregel gaat op 8 maart in

Vooralsnog is de Spaanse overheid van plan om deze maatregel op 8 maart om 00.00 uur in te laten gaan. Deze regel geldt voor veertien dagen, maar kan worden verlengd wanneer het ministerie dit noodzakelijk acht.

Niet van toepassing voor luchtvaartpersoneel

Volgens het ministerieel besluit zal deze regel van toepassing zijn op reizigers die per vliegtuig vanuit een van deze landen – al dan niet na een tussenstop – aankomen in Spanje. Luchtvaartpersoneel wordt uitgesloten van deze maatregel omdat voor hen al een apart protocol geldt. 

Dit vind je misschien ook leuk