Copa del Rey eerste halve finale terugwedstrijden

door admin

De eerste halve finale van de Copa del Rey vond gisteravond plaats in het Camp Nou in Barcelona. Sevilla ging de wedstrijd tegen Barcelona in met een voorsprong van twee doelpunten uit de heenwedstrijd. Het was een spectaculaire wedstrijd met actie vanaf de aftrap.

Eerste helft

Barcelona kwam al vroeg op voorsprong door een geweldig doelpunt van Dembéle. Hoewel Sevilla vanuit de counter voortdurend dreigend was, was Barcelona toch de bovenliggende partij. Door de constante aanvalsdruk op Sevilla leek een 2e doelpunt voor Barça binnen handbereik. De eerste helft eindigde echter op 1-0 voor Barcelona.

Tweede helft

De tweede helft ging Barcelona op dezelfde voet verder en bleef het gevaar van een beslissende counter van Sevilla bestaan. In de 71ste minuut van de wedstrijd kreeg Sevilla na een handsbal in het strafschopgebied van Barçaverdediger Lenglet. Ocampos nam de penalty matig, maar Marc-André ter Stegen slaagde erin de strafschop te keren. De rest van de tweede helft bleef het tempo hoog en het spel intens.

Blessuretijd

In de 92ste minuut kreeg Sevilla speler Fernando een tweede gele kaart te zien, waarop hij het veld kon verlaten. Desalniettemin kon Sevilla de overwinning ruiken toen in blessuretijd Griezmann, ingevallen in de tweede helft, de bal in het strafschopgebied op het hoofd van Piqué legde, die hem fantastisch inkopte.

Met een 2-0 stand voor Barcelona aan het einde van de 90 minuten plus blessuretijd betekende dit dat de totale score 2-2 was en er een verlenging van 30 minuten moest worden gespeeld waarin Sevilla met 10 man was komen te staan.

Extra tijd

Na vier minuten extra tijd, kopte invaller Braithwaite de 3-2 binnen. Met nog iets meer dan 25 minuten te spelen en het vooruitzicht op strafschoppen bleven beide teams, maar vooral Sevilla met 10 man, oogden vermoeid, maar de wedstrijd bleef spannend tot het eindsignaal. Barcelona kan in de finale nu opgaan voor het winnen van haar 11de Copa del Rey.

Misschien nog belangrijker dan het bereiken van deze finale was het zichtbare plezier waarvan de Barça-spelers blijk gaven tijdens deze wedstrijd. Zelfs Messi oogde fanatieker en blijer dan tot nu toe dit seizoen.  Het lijkt of in de selectie van trainer Ronald Koeman de neuzen weer allemaal dezelfde kant opwijzen. Onder de fans leeft de hoop op dat troetelkind van de club Lionel Messi toch zal besluiten na het einde van dit seizoen blauw-grana te blijven.