Guarda Civil werft jonge agentes via TikTok-filmpjes

door admin
Guarda Civil werft jonge agentes via TikTok-filmpjes

Via verschillende video’s op het populaire socialmediaplatform nodigt de politie-eenheid jonge vrouwen uit om bij de Guardia Civil aan de slag te gaan. Op dit moment werken er 6.000 vrouwen bij de Guardia Civil, maar de wens is dat dat er veel meer worden. De vrouwen werken in de verschillende secties. Slechts vier van hen hebben de rang van luitenant-kolonel, de hoogste rang tot nu toe voor een vrouwelijke officier. Van de komende lichting die de politiescholen van de Guardia Civil in Baeza en Valdemoro zal verlaten, is 25 procent vrouw; een recordaantal.

#MuchasMás

De naam voor de campagne, ‘#MuchasMás’ is bewust gekozen om de TikTok-gebruikers, die gemiddeld tussen de 16 en 24 jaar oud zijn, te laten zien dat ‘er geen beperkingen of belemmeringen zijn om een agent van de Guardia Civil te zijn.’ In de filmpjes komen agenten aan het woord uit alle specialistische diensten van de Guardia Civil, waaronder verkeer, zeevaart, luchtvaart, milieu of criminalistiek.

Populair bij jongeren

TikTok is uitgegroeid tot een van de sociale netwerken van het moment, en het aantal volgers stijgt nog dagelijks. Dat was voor de Guardia Civil een belangrijk motief om een profiel aan te maken. En met succes; in de zes maanden dat de Guardia Civil actief is op TikTok heeft ze inmiddels al 300.000 volgers en drie miljoen likes.

Wat opvalt is de losse toon van de video’s; om de jongeren te bereiken, neemt de Guardia Civil in haar profiel afstand van haar traditionele serieuze imago en toont het een meer casual kant, met video’s en tips die goed ontvangen worden. In de grappige en op jongeren gerichte filmpjes delen de agenten tips en aanbevelingen.

Dit vind je misschien ook leuk