Nederland verlengt negatief reisadvies

door admin
Nederland verlengt negatief reisadvies

Dit melden regeringsbronnen in Den Haag aan verschillende Nederlandse media, waaronder de Telegraaf. Dat betekent dat Nederlanders de meivakantie in eigen land zullen moeten doorbrengen. Dinsdag volgt weer een persconferentie van de regering die eerder aangekondigd om deze week duidelijkheid te willen bieden over de reismogelijkheden in de meivakantie. Het kabinet had gehoopt dat het aantal besmettingen lager zou zijn, waardoor er meer versoepelingen mogelijk zouden worden, maar dat is niet het geval.

Nederland geeft een oranje reisadvies uit voor alle landen in de wereld. Dat betekent dat alle niet strikt noodzakelijke reizen dringend worden afgeraden. Famiebezoek en vakantie vallen hieronder. Dit advies zou tot en met 15 april gelden, maar wordt nu dus weer met een maand verlengd. 

‘Geen ruimte voor versoepelingen’

Bronnen meldden al eerder dat de huidige gezondheidssituatie rond het coronavirus geen tot weinig ruimte biedt voor versoepelingen. Twee weken geleden werd nog voorzichtig optimistisch over de meivakantie gesproken door demissionair minister-president Mark Rutte. Inmiddels ziet het er met almaar stijgende besmettingscijfers en de huidige fase van het vaccinatieprogramma minder florissant uit. Met het toegenomen aantal dagelijkse besmettingen neemt ook de druk op de ziekenhuizen weer toe. 

Spanje versoepelt ook niet

In Spanje gaat het net als in andere populaire vakantielanden  evenmin de goede kant op. Ook België heeft de versoepelingen die volgende maand doorgevoerd zouden worden, tot nader order uitgesteld. Groot-Brittannië gaat zelfs zo ver door te zeggen dat zomervakanties voor Britten in het buitenland uiterst onwaarschijnlijk zijn. Duitsland is van plan de huidige lockdown te verlengen en Frankrijk heeft extra maatregelen ingesteld om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Voor Spanjaarden geldt tussen 26 maart en 9 april een perimetrale afsluiting van alle regio’s. Dat betekent een in-en uitreisverbod voor alle 17 autonome regio’s. Op lokaler vlak gelden er extra maatregelen die worden gebaseerd op de virusincidentie in een gezondheidsdistrict. Basisregels zijn in heel Spanje hetzelfde, maar regioregeringen kunnen zelf met extra regels komen. 

Dit vind je misschien ook leuk