Andalusië reserveert ruim 34 miljoen voor droge haven van Antequera

door admin
Andalusië reserveert ruim 34 miljoen voor droge haven van Antequera

De uitvoeringstermijn van de werkzaamheden is 20 maanden. In die periode zullen naar verwachting 1.500 banen (direct en indirect) worden gecreëerd. De totale investering in de ‘megahub’ is 46,4 miljoen euro. Naast het bedrag dat de Junta betaalt, is er ook privégeld geïnvesteerd. 

De werkzaamheden starten in mei. Lang nadat het project ruim 15 jaar geleden werd aangekondigd. Het werd meerdere malen stilgelegd. 

Met deze actie van het Ministerie van Ontwikkeling, Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening, via het Openbaar Agentschap van Havens van Andalusië (APPA), worden naar verwachting naast de 1.500 banen nog eens 3.500 toegevoegd als gevolg van de exploitatie van de grond (102 hectare) zodra de werken zijn voltooid.

Dit project kan nog tot 330 hectare worden uitgebreid. Daarmee kan het het grootste multimodale logistieke knoopunt in het zuiden van Spanje worden. Het vormt daarmee een antwoord op de vraag naar grootschalige logistieke grond in dit gedeelte van Spanje en voldoet zo aan de behoefte van bedrijven die hun logistieke distributiecentra hier willen vestigen.

De Antequera Logistics Area ligt op een punt waar vier spoorlijnen samenkomen; de Atlantische en Mediterrane coridors en twee hogesnelheidslijnen (Córdoba-Antequera-Málaga en Sevilla-Antequera-Granada). Het is volgens de Junta een ‘unieke enclave voor de distributie van goederen op regionaal, nationaal en internationaal niveau’, zo staat te lezen in een verklaring.

De droge haven van Antequera maakt deel uit van het Andalusian Logistics Network dat uit elf logistieke knooppunten bestaat, zeven havens en vier landinwaarts en perfect geïntegreerd en verbonden met de belangrijkste consumptiecentra in Spanje en Midden-Europa. 

Dit vind je misschien ook leuk