Zonder digitale groene kaart geen toegang tot clubs op Ibiza

door admin
Zonder digitale groene kaart geen toegang tot clubs op Ibiza

Het actieprotocol is voorgesteld door Ocio de Ibiza, een belangenvereniging die 38 hotels, strandrestaurants en clubs vertegenwoordigd. De maatregelen daarin hebben volgens de krant Diario de Ibiza tot doel te garanderen dat de activiteiten worden uitgevoerd met sanitaire garanties die verspreiding van besmettingen moeten voorkomen.

De belangrijkste maatregel uit dit actieprotocol is de vereiste dat mensen die toegang willen hebben tot bars, clubs en hotels gevaccineerd zijn, Covid-19 hebben overwonnen of een negatieve PCR-test die maximaal 72 uur eerder is uitgevoerd kunnen laten zien. Ocio Ibiza gelooft dat deze toegangsvereisten controleerbaar zijn dankzij het digitale groene certificaat van de EU (Digital Green Certificate) dat binnenkort zal worden geïmplementeerd. 

De belangenvereniging is van plan om alle veiligheidsmaatregelen te implementeren met goedkeuring van de autoriteiten en heeft om die reden de actiegids al overhandigd aan de minister Iago Negueruela van Economisch Model, Toerisme en Arbeid en aan de directeur van het Instituut voor Arbeidsgezondheid op de Balearen, Ruben Castro.

José Luis Benítez, Ibiza Leisure Manager, verklaarde dat zijn groep “prioriteit blijft geven aan gezondheid en het merk Ibiza” en dat men vooral bezorgd is over de verspreiding van illegale feesten “zonder normen of sanitaire maatregelen”, die als “gevaarlijke bronnen van besmetting” worden gezien.

Dit vind je misschien ook leuk