Groot drugsnetwerk opgerold dat drugs in speedboten tussen Spanje en Marokko

door admin
Groot drugsnetwerk opgerold dat drugs in speedboten tussen Spanje en Marokko

De Guardia Civil schrijft op haar website dat ze een drugsnetwerk hebben ontmanteld dat grote hoeveelheden hasj en marihuana distribueerde in heel Europa. Er zijn 100 mensen gearresteerd en er is meer dan vijf ton hasj en 230 kilo marihuana in beslag genomen. Bovendien zijn verschillende wapens en 5 voertuigen, waaronder twee vrachtwagens, navigatie-, computer- en communicatieapparatuur en overvloedige documentatie in beslag genomen.

Er werden invallen gedaan in Zuid-Spanje en in Frankrijk. De politie zei dat het uitgebreide georganiseerde misdaadnetwerk een “krachtige infrastructuur” had om criminele activiteiten uit te voeren “langs de hele kust van Andalusië”. Er was zelfs een speciaal team dat ervoor zorgde dat de speedboten op elk moment volgetankt waren en dus klaar om te vertrekken.

Speedboten en vrachtwagens

“Een tak van de organisatie lanceerde de boten over de rivier de Guadalquivir, een andere stuurde drugs naar Europa in vrachtwagens vanuit een magazijn in Dos Hermanas (Sevilla), en een derde voerde tanktaken uit vanuit jachthavens tussen La Línea en Manilva”, aldus de Guardia Civil in een verklaring op de website.

Het onderzoek ging van start toen bekend werd dat een organisatie boten op de rivier de Guadalquivir lanceerde. De clan die bekend staat als ‘Monparlet’, zorgde voor het verbergen van de speedboten. De politie tweette een video van de invallen.

De agenten kwamen erachter dat de organisatie ook de boten lanceerde tussen de Sevilliaanse plaatsen Isla Mayor en Puebla del Río, een moeilijk vanaf het land bereikbaar moerasgebied.

Verschillende pakhuizen op industrieterreinen aan de rand van Sevilla dienden om de boten te verbergen terwijl reparatie- en onderhoudswerkzaamheden werden uitgevoerd.

Tijdens de operatie hebben de agenten 1.170 kilo hasj in Matalascañas (Huelva), 3.240 kilo in Adra (Almería) en 330 kilo in La Línea (Cádiz) in beslag genomen.

Drugs verstopt tussen fruit

Een andere tak, van dezelfde organisatie, vervoerde de drugs van het schiereiland naar Europa. Hiervoor gebruikten ze vrachtwagens verstopt op een industrieterrein in Dos Hermanas. De batches met drugs waren meestal verstopt tussen fruit.

In navolging van het speurwerk van de politie werden de vrachtwagens aangehouden. Met steun van de Franse douane kon 105 kilo marihuana in beslag worden genomen in Dax. In Spanje werden twee vrachtwagens aangehouden in Badajoz en in Irún (Baskenland).

Dit vind je misschien ook leuk