Complete verschuiving buitenlands toerisme in Spanje

door admin
Complete verschuiving buitenlands toerisme in Spanje

Uit de cijfers van het Nationaal Instituut voor Statistiek INE blijkt zich een ware stoelendans onder Franse, Britse en Duitse toeristen af te spelen in dit opzicht. In 2021 komt de overgrote meerderheid van de toeristen in Spanje uit Frankrijk. In elk ander jaar zal uit dezelfde cijfers blijken dat vooral Britten, Duitsers en Amerikanen Spanje bezochten.  maar in tijden van corona is dit beeld helemaal anders.

Frankrijk niet eerder op eerste plek 

Zolang als deze cijfers worden bijgehouden, is het niet eerder voorgekomen dat de meeste toeristen in Spanje uit Frankrijk kwamen. Frankrijk staat bijna nooit in een top-3 en komt normaal gesproken pas na het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In 2021 blijkt het aantal Franse toeristen het dubbele te zijn van het aantal toeristen uit Duitsland en zelf vijf keer hoger te liggen dan het aantal Britse toeristen in Spanje. De belangrijkste oorzaak van de verschuiving is natuurlijk te vinden in de reisbeperkingen die beide landen hun inwoners hebben opgelegd.

Sowieso beleeft het toerisme in 2021 in Spanje nog steeds een historisch dieptepunt, met een daling op jaarbasis van 93,6 procent in februari. Desalniettemin ontving Spanje dit jaar 74.797 toeristen uit Frankrijk tegenover 36.856 uit Duitsland, 14.319 uit het Verenigd Koninkrijk en 5.411 uit de Verenigde Staten.

Fransen gaan het liefst naar Canarische eilanden

Eerder kwamen voornamelijk uit Madrid berichten van Franse toeristen die massaal de Spaanse hoofdstad bezochten om daar te genieten van een terrasje en het opsnuiven van de lokale cultuur. Ook de cijfers van het INE bevestigen de trek van Franse toeristen naar Madrid: In januari en februari kwamen er 77.139 Fransen naar deze regio.

Toch blijkt uit de cijfers dat de Fransen het begin van 2021 nóg liever doorbrachten op de Canarische eilanden (160.849 Franse toeristen in januari en februari) en in Catalonië (139.285 Franse toeristen in de eerste twee maanden van 2021).

Dit vind je misschien ook leuk