Puigdemont onder vuur vanwege onrechtmatig gebruik supermarkt-logo

door admin
Puigdemont onder vuur vanwege onrechtmatig gebruik supermarkt-logo

Een woordvoerster van Plusfresc vertelt aan de Spaanse krant El País: “We hebben geen idee hoe het logo daar is gekomen, niemand heeft ons om toestemming gevraagd.” De managers van de keten hebben de organisatie van Puigdemont dan ook gevraagd om het logo onmiddellijk te verwijderen. Inmiddels is het logo niet meer zichtbaar op de website.

Plusfresc, een keten met 82 supermarkten in Catalonië, benadrukt volledig neutraal te staan in de onafhankelijkheidsdiscussie en claimt dat het nooit een politieke standpunt in zal nemen.

Ex-president blijft strijden voor Catalonië als soevereine staat

Op 6 april lanceerde Puigdemont zijn nieuwste project waarbij het mogelijk is om een Catalaanse ID-kaart van de Consell per la República Catalana aan te schaffen. Puigdemont blijft zich inzetten voor een onafhankelijk Catalonië en liet eerder aan de Catalaanse nieuwssite elperiodico.cat weten te blijven strijden voor een onafhankelijk Catalonië.

Houders van Catalaanse ID-kaart krijgen voordelen

Carles Puigdemont promootte het project vanuit Brussel. Door een Catalaanse ID-kaart in te voeren wil hij een idee krijgen van hoeveel pro-onafhankelijkheidsaanhangers er zijn met de belofte dat houders van deze kaart diverse voordelen zullen krijgen ten opzichte van mensen die deze kaart niet hebben.

Puigdemont belooft bijvoorbeeld dat de kopers van deze ID-kaart in de toekomst voordelen zullen hebben zoals toegang tot horeca, sociale entiteiten, media en clubs. Volgens El País lijkt het erop dat deze voordelen worden gekoppeld aan de bedrijven die het project van Puigdemont sponsoren.

Andere steun voor onafhankelijkheid van Catalonië

Andere sponsoren van het project zijn media- en nieuwssites zoals Vilaweb, El Punt Avui, La República, El Nacional en elMón. Ook webportaal GentComTu (een Catalaanse datingsite) en het crowdfundingplatform Aixeta steunen het project van Puigdemont. Op de lijst staan ook de ngo die zich inzet voor de Catalaanse taal, Plataforma per la Llengua; de vereniging van onafhankelijke zakenlieden in Catalonië, Anem per feina; de boekwinkel Les Voltes in Girona; teleoperator Parlem en de benzinestationketen Petrolis Independents.

Dit vind je misschien ook leuk