Aantal reserveringen van Spanjaarden voor reizen in mei schiet de lucht in

door admin
Aantal reserveringen van Spanjaarden voor reizen in mei schiet de lucht in

Het gaat dan met name nog om vakanties in eigen land. Spanjaarden konden maandenlang, op twee weken rond Kerstmis na, hun regio niet uit. Nu binnenlandse trips naar andere regio’s wel weer tot de mogelijkheden behoren, beginnen mensen zich te oriënteren en zelfs vakanties te boeken.

Onder de mensen die al hebben geboekt, blijken de favoriete bestemmingen van Spanjaarden voor de komende maanden de volgende: Canarische Eilanden (24%), Madrid (8%) en Alicante (6%).

De huidige Staat van Alarm is van kracht tot 9 mei. Premier Sánchez kondigde begin mei aan vanaf  die dag terug te willen keren naar een ‘nieuw normaal’. Niet alle regio’s zijn het eens met het beëindigen van de Staat van Alarm. Ze vragen zich af binnen welk juridisch kader het dan mogelijk is eventueel noodzakelijke beperkende maatregelen op te leggen aan inwoners mocht de virussituatie dat eisen. 

Voor reisbureaus als Destinia is het het einde van de Staat van Alarm in Spanje vooralsnog goed nieuws. Het aantal reserveringen van Spanjaarden om in de maand mei te gaan reizen schoot vanaf de aankondiging de lucht in met 122% meer boekingen dan de week ervoor. Voordat Sánchez zijn aankondiging deed werden amper reserveringen gedaan voor de maand mei. 

Het zoeken en kopen van tickets en vakantiepakketten voor de zomerperiode bleven stabiel. 

Ricardo Fernández, algemeen directeur van Destinia, legt uit: “het is nog te vroeg om van een geconsolideerde trend te spreken”, maar er zijn redenen voor optimisme. “Als we het goed blijven doen en de vaccinatiegraad stijgt, denken we dat het een zomer kan worden waarin het echte herstel begint”.

Het Spaanse reisportaal benadrukt ook dat de boekingsrecords de afgelopen dagen zijn verbroken. Deze bedroegen tot 60% van de aankopen die in dezelfde periode van 2019 zijn gedaan.

Dit vind je misschien ook leuk