Man op Mallorca: ‘Ik ga jullie allemaal besmetten met coronavirus’

door admin
Man op Mallorca: 'Ik ga jullie allemaal besmetten met coronavirus'

Zoals gemeld in Diario de Mallorca, zou de man op zijn werk zijn mondkapje hebben afgezet, hard hoestend met de woorden dat hij zijn collega’s allemaal met het coronavirus zou besmetten. Uiteindelijk raakten 22 mensen besmet, waaronder 3 baby’s. Terwijl hij zei mensen te besmetten was hij aan het wachten op het resultaat van een PCR-rest.

Man weigerde zijn werk te verlaten

Dagen voorafgaand aan het incident voelde de man zich ziek, waardoor zijn collega’s bij een groot bedrijf in Manacor, na Palma de grootste stad op het eiland, zich zorgen begonnen te maken. Ondanks het verzoek van collega’s en managers om naar huis te gaan, weigerde hij dat te doen.

Nadat hij klaar was met werken, liet hij toch een Covid-test afnemen. Totdat hij de resultaten van zijn test ontving, bleef hij niet alleen naar zijn werk gaan, maar bezocht ook nog een paar keer zijn sportschool.

De test was positief

Zijn PCR-testresultaat kwam aan het eind van de dag en was positief. Dit veroorzaakte onrust bij zijn collega’s die zich vervolgens lieten testen. Vijf van hen kregen een positief resultaat en zij bleken op hun beurt weer andere leden van hun families en vriendengroepen te hebben geïnfecteerd, waaronder 3 baby’s.

In de sportschool blijkt de man ook 3 mensen besmet te hebben, nadat ze direct contact met hem waren geweest. Ook zij gaven het virus door aan familieleden.

Gearresteerd op verdenking van mishandeling

Volgens de politie heeft het gedrag van de man tot 22 infecties geleid, 8 directe en 14 indirecte, hoewel in geen van de gevallen behandeling in het ziekenhuis nodig is geweest. De man is gearresteerd op verdenking van het opzettelijk toebrengen van letsel door ondanks dat hij symptomen van een besmetting met het coronavirus vertoonde, te weigeren thuis te blijven.

Dit vind je misschien ook leuk