Clubs op Ibiza starten met pilottest voor opening in juli

door admin
Clubs op Ibiza starten met pilottest voor opening in juli

De ruimte waar de pilot plaats zal vinden wordt nog nader bepaald. Volgens Diario de Ibiza heeft AOI de regioregering verzocht om een stappenplan voor de de-escalatie van de sector met een ‘duidelijke kalender’ van openingstijden, uren, capaciteit en preventieve maatregelen die clubs en discotheken op het eiland moeten toepassen. 

De AOI heeft de voorstellen donderdag gepresenteerd aan een commissie, die werd bijgewoond door Rubén Castro, directeur van het Balearen Instituut voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk (Ibassal); María Antonia Font Oliver, de algemeen directeur Volksgezondheid en Participatie en José Luis Benítez, manager van Ocio de Ibiza onder anderen.

Benítez uitte de “bezorgdheid van werkgevers en werknemers over het gebrek aan definitie” van de overheid bij het opstellen van een kalender voor de opening van uitgaansgelegenheden op het eiland. Hij benadrukte dat andere plaatsen in Spanje en Europa in dit opzicht al vooruitgang hebben geboekt door pilottests toe te passen, terwijl Ibiza, “waar de meest succesvolle internationale gelegenheden voor vrijetijdsbesteding zjin”, in dat opzicht passief blijft.

De AOI-president heeft ook betreurd dat de ondernemingen niet in juni al open konden. Dit was de datum waarop ze zich oorspronkelijk hadden gericht. “Het wordt steeds moeilijker, maar we hebben vertrouwen in een heropening in juli”, voegt hij eraan toe.

Dit vind je misschien ook leuk