Versoepelingen Nederland leiden tot snelle stijging vakantieboekingen

door admin
Versoepelingen Nederland leiden tot snelle stijging vakantieboekingen

Dit zegt pakketreisaanbieder de VakantieDiscounter. Die spreekt over een groei in de afgelopen week van liefst 60% in het totaal aantal boekingen ten opzichte van de week ervoor. Nederlanders staan klaarblijkelijk te trappelen om hun vakantie in het buitenland door te brengen. 

Geen test en quarantaineverplichting voor Balearen meer

Vrijdag 7 mei maakte de Nederlandse regering bekend dat voor de Balearen en de Griekse Egeïsche Eilanden geen verplichte PCR-test voor terugvlucht en geen thuisquarantaine meer verplicht is. Dat is het gevolg van de lage besmettingsgraad in die gebieden die overigens wel nog steeds reiscode oranje hebben, waardoor de grote touroperators nog steeds geen pakketreizen aanbieden voor deze bestemmingen. Reizigers kunnen er wel op individuele basis heen. Wie vanuit Nederland naar Spanje reist moet nog wel in het bezit zijn van een negatieve PCR-test.

Positieve voorbode

Dat na de aankondiging van de versoepelingen direct de boekingen voor deze bestemmingen omhoogschoten geeft aan hoezeer deze twee verplichtingen Nederlanders ervan weerhouden voor een bestemming te kiezen. Daarnaast worden de genoemde bestemmingen niet meer als hoogrisicogebied ingeschaald, waardoor mensen zich ook zekerder voelen om daarheen op vakantie te gaan. Volgens de VakantieDiscounter zien mensen deze versoepelingen als een voorbode van verdere versoepelingen naar code geel of groen.

Balearen populairder dan Griekse eilanden

Dankzij de versoepelingen hebben de Balearen bij de VakantieDiscounter de Canarische Eilanden ingehaald als populairste bestemming in Spanje. Het aantal boekingen naar Spanje door Nederlanders steeg met 129%. Dat de Balearen onlangs aankondigden een gratis repatriëringsverzekering in te stellen voor toeristen die op de eilanden besmet raken met Covid-19 draagt bij aan dat vakantiegangers met een geruster hart boeken.

Prijzen naar gele gebieden snel omhoog

Volgens de krant De Limburger moeten mensen die naar een gebied op vakantie willen waarvoor versoepelingen ingaan, er snel bij zijn omdat de prijzen snel omhoog gaan. Doordat nog slechts een handjevol landen en regio’s op ’geel’ gaan, zijn hotelbedden en accommodaties schaars.

Duitsers ook voorkeur voor Balearen

Ook voor veel Duitsers zijn de Balearen de voorkeursbestemming deze zomer vanwege de lage besmettingscijfers. Dit heeft de vereniging van Duitse touroperators en reisburaus laten weten aan Francina Armengol, de president van de regionale regering. Zij voegde nog toe dat de Balearische regering er alles aan zal doen het seizoen dit jaar zo lang mogelijk tot ver in het najaar op te rekken.

Dit vind je misschien ook leuk