Benidorm verwelkomt de eerste Britse toeristen

door admin
Benidorm verwelkomt de eerste Britse toeristen

Hotels en bars in de Oost-Spaanse kustplaats erkennen dat ze de Britse reiziger “nodig hebben” en hopen dat de situatie “voldoende zal worden aangemoedigd zodat wanneer de tijd van september aanbreekt er sprake van herstel kan zijn.” Dit gaf de algemeen directeur van de Port Hotels-keten, Rafael Blanquer, toe in een verklaring aan Europa Press Televisión. Hij voegde toe dat, ondanks het feit dat er en toename van het aantal reserveringen wordt opgemerkt, dit bijna als ‘anekdotisch’ be4schouwd kan worden, aangezien het gaat om slechts een ‘heel klein volume’. 

“We zien dat er meer Britse klanten beginnen te komen en we zijn optimistisch omdat dit het begin van een goed einde zou kunnen zijn. Laten we hopen dat de Britten in juni en juli voldoende worden aangemoedigd zodat we vanaf september – het moment waarvan we geloven dat alle reisbeperkingen dan opgeheven zullen zijn – we een fatsoenlijk winterseizoen tegemoet kunnen zien. 

Het hotel dat aan het Levante-strand ligt, heeft 288 kamers die in de jaren vóór de pandemie voor 70 procent door toeristen uit het Verenigd Koninkrijk werden bezet. In 2021 was die bezetting slechts 1 procent. 

Momenteel is zijn het vooral Spanjaarden en Fransen die plannen hun vakantie of weekends in Benidorm door te brengen. Blanquer gaf toe dat zijn hotel de Britse markt ‘echt nodig heeft’. Het is een markt die normaliter een aanzienlijk aantal toeristen garandeert. Daaruit vloeit voort dat ook ondernemers in sectoren als de horeca en winkels die zijn gericht op Britten dit toerisme erg missen.

Het nieuws dat Spanje de grenzen openstelt voor toeristen uit het Verenigd Koninkrijk vanaf maandag zonder beperkingen, bracht veel van die ondernemers ertoe zich vast op die komst te gaan voorbereiden na maandenlang gesloten te zijn geweest. Wel blijft men verdere mobiliteitsbeperkingen vrezen. 

Amber verkeerslicht

Daarbij is het nog steeds zo dat Spanje wel zijn grenzen openstelt voor de Britten, maar dat Groot-Brittannië beperkingen blijft handhaven voor reizen van en naar Spanje, dat nog steeds amber gekleurd is in het Britse verkeerslicht waarmee de Britse regering internationale reizen reguleert. De roep om ‘veilige corridors’ tussen Valencia en het VK is dan ook groot. 

Veiligste plek van Europa

De regio Valencia noemt zichzelf ‘de veiligste plek van Europa’ met een virusincidentie van 29 gevallen per 100.000 inwoners. De incidentie van Spanje als geheel is 140. Daarom wil Benidorm dezelfde voordelen krijgen als de Canarische Eilanden, waar Britten wel naartoe mogen reizen, ondanks dat de archipel eveneens amber gekleurd is door de Britse overheid. Terwijl de incidentie op de Balearen lager is dan die van de Canarische Eilanden mogen Britten daar nog niet heen zonder beperkingen. 

Bekijk ook: Benidorm wil Britse regering overhalen met lage incidentie

Dit vind je misschien ook leuk