Acht op de tien Spanjaarden kiest voor zomervakantie in eigen land

door admin
Acht op de tien Spanjaarden kiest voor zomervakantie in eigen land

De cijfers blijken uit een onderzoek dat is uitgevoerd door fabrikant van navigatiesystemen TomTom. 76% van de ondervraagden vindt dat zij te over te weinig informatie beschikt over de beperkingen die in andere landen gelden. 61% zegt het ook niet erg te vinden om deze zomer in Spanje te blijven, als dat betekent dat er in 2022 meer vrijheid is om weer naar het buitenland kunnen reizen.  

Spanjaard is aan vakantie toe

De uitkomsten van het onderzoek laten ook zien dat de Spanjaarden staan te popelen om van een welverdiende zomervakantie te genieten; slechts 14% overweegt deze zomer niet op vakantie te gaan. Ruim de helft, 55%, zegt niet met vakantie te willen gaan uit angst voor de pandemie.

Per auto

De auto blijft het favoriete vervoermiddel van de Spanjaarden, maar liefst 73% zegt de auto als het meest veilige vervoermiddel te beschouwen tijdens de pandemie. In totaal verwacht 83% van de Spanjaarden met de auto op vakantie te gaan. Vrijheid en flexibiliteit zijn voor 57% van de ondervraagden belangrijke argumenten om voor de auto te kiezen. Steeds meer Spanjaarden hebben vertrouwen in navigatieoplossingen om hun bestemming veilig en comfortabel te bereiken. 56% van de ondervraagde Spanjaarden gelooft zelfs dat rijden met een browser of mobiele app veiliger is en 59% gebruikt navigatieapplicaties om de vakantiebestemming te bereiken.

Andalusië favoriet

De favoriete bestemming voor een autovakantie in eigen land is Andalusië, zo geeft 37 % van de ondervraagden aan. De zuidelijke regio wordt gevolgd door Galicië en Valencia (16%), Asturië (15%) en Catalonië (14%).

Lees ook dit artikel over de zomervakantieplannen van de Spanjaard 

Dit vind je misschien ook leuk