Google zoekopdrachten naar Spanje met 200 procent omhoog

door admin
Google zoekopdrachten naar Spanje met 200 procent omhoog

Volgens Google, een van de grootste zoekmachines wereldwijd, is het aantal internationale zoekopdrachten om naar Spanje te reizen in mei met 200 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Mensen zoeken vooral naar vluchten en naar accommodaties in het favoriete vakantieland. 

De technologiegigant heeft de gegevens van mei 2021 verzameld via zijn Destination Insights. In die maand wordt een groei van 203% waargenomen in internationale zoekopdrachten om naar Spanje te reizen in vergelijking met dezelfde periode in 2020.

Bestemmingsinzichten 

De vijf meest gezochte steden zijn Palma (Mallorca), Barcelona, ​​Madrid, Malaga en Ibiza. De bronmarkten waar Spanje als vakantieland de meeste belangstelling wekt, zijn Duitsland en Frankrijk, terwijl het Verenigd Koninkrijk op de derde plaats staat. Na de top drie volgen Italië, Nederland, België, Verenigde Staten, Zwitserland, Polen, Portugal, Ierland en Oostenrijk is de hekkensluiter in deze top tien.

De statistieken dateren van vóór het bekend werd dat Groot-Brittannië het reisadvies voor heel Spanje op oranje – hoog risico – hield.

Wat betreft de zoektocht naar vluchten in Europa, leidt Spanje de ranking, gevolgd door Italië en Frankrijk. Uit de Google Insights blijkt eveneens dat Spanjaarden vooral interesse hebben in het bezoeken van landen als Italië, Frankrijk, Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten. 

Dit vind je misschien ook leuk