Meer Covid-uitbraken in Andalusië na scholierenreizen

door admin
Meer Covid-uitbraken in Andalusië na scholierenreizen

Het Ministerie van Volksgezondheid en Gezinszaken van de Andalusische deelregering heeft een uitbraak van besmetting met Covid-19 bevestigd bij een groep studenten uit Sevilla die aan het einde van hun schooljaar een reis naar Portimao, Portugal hebben gemaakt. 

Het gaat om tenminste 10 positieve gevallen van het coronavirus, de getroffenen zijn allemaal afkomstig van dezelfde school.Volgens bronnen van de Spaanse krant ABC zijn er 44 leden van de groep in verband gebracht met deze uitbraak van het coronavirus, De 10 positief getesteleerlingen vertoonden afgelopen weekend de eerste symptomen van Covid.

Indiase variant

De agglomeratie van Lissabon is het weekend gesloten wegens de uitbraak van het delta- of Indiase variant van het coronavirus. Scholen in de Algarve zijn gesloten om de verspreiding ervan tegen te gaan. Het ministerie van Volksgezondheid verwacht dat deze variant tegen eind augustus de alfa- of Britse stam als dominant zal verdringen.

Het Andalusische Ministerie van Volksgezondheid geeft aan dat het moeilijk is alle mogelijke gevallen op te sporen, aangezien de reis op initiatief van de leerlingen zelf en niet door de school werd georganiseerd en er ook leerlingen van andere particuliere en semiprivate scholen meereisden.

Almeria

Naast deze uitbraak heeft Volksgezondheid ook nog een uitbraak van besmetting onder scholiren in Almeria gemeld, die ook verband houdt met een excursie, maar vooralsnog zijn geen verdere gegevens verstrekt. 

Conil de la Frontera

Ook in Conil de la Frontera (Cádiz) is sprake van een uitbraak, een bestemming waar 105 leerlingen uit de provincie Granada naartoe zijn gereisd en die ook in de gaten worden gehouden. Een aantal leerlingen, waaronder ook vijf jongeren uit Cuenca, vertoonde bij terugkeer symptomen, hebben zich laten testen en zijn positief bevonden.

Dit vind je misschien ook leuk