Spaanse Acciona, El Corte Inglés en Santander worden priklocaties

door admin
Spaanse Acciona, El Corte Inglés en Santander worden priklocaties

In samenwerking met het regiobestuur van Madrid en de werkgeversorganisatie CEOE bieden deze bedrijven in Spanje hun werkruimte als extra vaccinatiepunten aan zodat er niet alleen meer maar ook sneller gevaccineerd kan worden in Spanje. Op het moment is dit iets wat behoorlijk hard nodig is in Spanje vanwege de explosief stijgende coronacijfers, vooral onder jongeren.

Samenwerking tussen Spaanse bedrijven en Madrid

Het regiobestuur van Madrid hoopt dat meer bedrijven in Spanje zullen aansluiten bij het publiek-private samenwerkingsverband in het kader van het project ‘Sumamos Salud+Economía’ (verbinden van gezondheid en economie).

Dit geldt niet alleen voor werknemers maar ook voor andere inwoners van de regio Madrid. Vanaf vandaag kunnen werknemers van deze bedrijven zich op het werk laten vaccineren en vanaf woensdag kan de rest van de bevolking op deze plek een afspraak maken om zich in te laten enten tegen Covid-19. Het aanmelden gebeurt via dezelfde website als voor de bestaande vaccinatiepunten in de regio Madrid.

Extra priklocaties Madrid tijdens de zomer en mogelijk langer

Vanaf woensdag zullen deze extra vaccinatiepunten worden opgenomen in het systeem waarin mensen zelf een afspraak voor vaccinatie kunnen maken. Op alle locaties kunnen mensen van maandag tot en met vrijdag terecht voor een coronaprik, in het pand van El Corte Inglés zelfs ook in het weekend. Vooralsnog is het de bedoeling dat deze locaties in juli en augustus open blijven, maar indien nodig dan kan dit worden verlengd.

In welke panden kan ik terecht in Madrid?

Dankzij deze nieuwe vaccinatiepunten is het mogelijk om tussen de 25.000 en 30.000 extra vaccins per week toe te dienen. Het vaccinatiepunt van Acciona is gevestigd in het hoofdkantoor aan de Avenida de Europa 18, in het Parque Empresarial La Moraleja (Alcobendas). El Corte Inglés heeft een priklocatie in de vestiging Arapiles aan de Calle de Arapiles 8 in Madrid. Santander heeft een priklocatie beschikbaar gesteld aan de Avenida de Cantabria (Boadilla del Monte).

Dit vind je misschien ook leuk