Belgische touroperators repatriëren 600 in Spanje vakantievierende jongeren

door admin
Belgische touroperators repatriëren 600 in Spanje vakantievierende jongeren

Dat zijn populaire vakantieoorden voor jongeren in de Spaanse regio Catalonië. In totaal zijn er onder die jongeren al 136 positief getest op Covid. 26 van de 350 jongeren die bij Summer Bash boekten en 110 van de 250 jongeren die met Jongerentravel reizen. Veel meer worden verdacht van besmetting, meldt VRTnews.

Wanneer mensen symptomatisch en asymptomatisch besmet zijn, eist Spanje een quarantaine van 10 dagen. In het eerste geval begint de telling vanaf het moment dat de koorts afneemt, in het tweede vanaf het moment dat de tests zijn afgenomen. Voor nauwe contacten wordt ook een quarantaine aanbevolen gedurende 10 dagen na het laatste contact met een bevestigd geval. 

De strategie voor vroege opsporing, bewaking en controle van Covid-19 van het Spaanse ministerie van Volksgezondheid bepaalt dat buitenlanders of mensen die op vakantie zijn mogen terugkeren naar hun woonplaats voor de voltooiing van de quarantaine. Hiervoor moet echter aan verschillende voorwaarden worden voldaan: dat de accommodatie in hun woonplaats de nodige voorwaarden voor quarantaine garandeert, dat de verplaatsing wordt uitgevoerd in een particulier vervoermiddel, dat de naleving van alle maatregelen kan worden gegarandeerd, van voorzorgsmaatregelen die zijn genomen voor de omgang met contacten tijdens de reis en dat de betrokken overheidsinstanties zijn geïnformeerd over de verplaatsing en daar toestemming voor hebben gegeven. 

In dit geval gaat het om een uitzondering omdat het gaat om minderjarigen tussen de 12 en 18 jaar die in Spanje verblijven zonder ouders. De touroperators hebben bussen gemobiliseerd om de jongeren op te halen en terug naar huis te brengen. Voor die bussen zijn vergunningen aangevraagd bij de Spaanse, Franse en Belgische overheden.

Jongerentravel waarschuwt dat het niet de bedoeling is dat een reiziger repatriëring aanvraagt ​​als hij tijdens de reis besmet raakt. “Als je reist, weet je dat er een risico is, dat de situatie kan veranderen en dat de pandemie roet in het eten kan gooien. 

Dit vind je misschien ook leuk