Nederland zet Canarische eilanden en Balearen vrijdag op oranje

door admin
Nederland zet Canarische eilanden en Balearen vrijdag op oranje

Dat betekent nu voor heel Spanje, ook als je gevaccineerd bent: alleen noodzakelijke reizen. Een fikse tegenvaller voor Nederlandse vakantiegangers.De eilanden die vrijdag op oranje gaan, zijn de Balearen (Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera) en de Canarische Eilanden (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma en El Hierro). 

Vakantie afmaken, regels voor terugreis

Reizigers die nu op deze eilanden zijn, kunnen hun vakantie afmaken en op de geplande dag terug naar huis reizen. Wel moeten zij vanaf zondag 18 juli, 09.00 uur, bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs laten zien (dit geldt al voor het vasteland van Spanje). 

Dat kan met de Europese CoronaCheck-app. Wie niet gevaccineerd is of geen herstelbewijs heeft, moet voor vertrek een test laten afnemen. Dat kan op verschillende locaties in Spanje. De quarantaineplicht geldt niet voor oranje gebieden. Wie de benodigde stappen voor de terugreis nog wil checken, kan dat hier doen. 

Zorgwekkende stijging

Vorige week meldde het RIVM de situatie op de Spaanse eilanden (net als die van Cyprus en het vasteland van Portugal) nauwlettend te monitoren. Het aantal besmettingen steeg hard in deze gebieden en helaas blijkt uit het RIVM-advies van deze week dat het niet gaat om een tijdelijke piek. Er is sprake van een zorgwekkende trend in de coronacijfers in deze gebieden. 

Duizenden vakanties naar Spaanse eilanden geschrapt

De reisorganisaties TUI en Sunweb volgen het beleid van de overheid en hebben aangekondigd de vakantievluchten naar de Spaanse eilanden te annuleren. De maatregel van TUI geldt voorlopig tot 2 augustus. Corendon laat weten dat de reizen naar de Spaanse eilanden vooralsnog doorgaan. 

Dit vind je misschien ook leuk