De top tien van de mooiste en veiligste ‘anderhalvemeterstranden’ in Spanje

door admin
De top tien van de mooiste en veiligste ‘anderhalvemeterstranden’ in Spanje

Www.eltiempo.es heeft op basis van de lengte van de stranden en de reguliere bezetting een top tien samengesteld.

1 Playa de Matalascañas – Playas de Doñana, Huelva

Met een lengte van 35 km is het strand tussen Matalascañas en de Guadalquivir, in de provincie Huelva, een van de langste stranden van Spanje. Het is ook een van de breedste stranden van Spanje, al hangt het erg af van het getij. De kustlijn bestaat uit duinen, er is begroeiing achter het strand en de golven zijn er meestal niet te hoog. Er komen weinig toeristen; het strand ligt ver uit de bebouwde kom en is moeilijk per voet te bereiken. 

2. Playa de Castilla – Huelva

Het ongerepte Playa de Castilla ligt ook in de provincie Huelva, tussen Mazagón en Matalascañas, en is bijna 30 kilometer lang. Bekende plaatsen zijn er Arenosillo, Rompeculos, Asperillo en Mata el Difunto. Op grote delen zijn er geen voorzieningen, de toegang – met bewegwijzering en via loopbruggen en trappen – kan soms wat ingewikkeld zijn. Het strand is op sommige plaatsen wel 70 meter breed, afhankelijk van het getij. Bij vloed kan de klif bereikt worden. De golven zijn er matig.

3. Playa de Cofete – Fuerteventura

Woest, mysterieus en uitgestrekt is het Playa de Cofete. Je bereikt dit fantastische strand van meer dan 12 kilometer vanuit de stad Morro Jable via het ruige schiereiland Jandía. In het zand zijn talloze vulkanische voetafdrukken te vinden. Het strand herbergt een van de meest pittoreske begraafplaatsen van het Canarische Eiland.

4. Playa de Nueva Umbría – Huelva

Dit strand in Huelva strekt zich uit over 12 kilometer langs de Paraje Natural Marismas del Piedras y Flecha de El Rompido. Ondanks de matige infrastructuur wordt het strand regelmatig door toeristen bezocht. Er is een parkeerplaats en er zijn wandelpaden tot aan het strand. Er zijn boten die je naar een gebied varen waar ligstoelen, parasols en strandbars te huur zijn. Het gedeelte voor nudisten is verkozen tot een van de beste nudistenstranden van Spanje.

5. Playa de Punta Entinas-Sabinar Strand, Almería

Dit zeer rustige strand in de beschermde omgeving van Punta Entinas Sabinar ligt tussen de gemeenten El Ejido en Roquetas de Mar (Almería) in een gebied zonder bebouwing. Het strand, met donker zand is gemakkelijk te voet te bereiken. Het is 6,5 km lang en ongeveer 80 meter breed.

6. Platja de la Roberta – Barcelona

Dit brede strand met weinig bezoekers staat ook wel bekend als Protegida sector I. Het kenmerkt zich door het donker gouden zand en ligt achter de luchthaven El Prat in een gebied met weliswaar rustig water, maar met sterke golven. Zowel te voet als met de auto is Platja de la Roberta gemakkelijk te bereiken. In hetzelfde gebied als Platja del Prat liggen de stranden van Remolar, Can Camins, Naturista en La Ricarda – Ca l\’Arana.

7. Playa de Castilnovo – Cádiz

Playa de Castilnovo is een ongerept en op het oog wild strand, waar de golven en de wind sterk kunnen zijn. Een windsurfparadijs! Het ligt in de buurt van Conil de la Frontera, heeft fijn goudkleurig zand, schoon water en loopt langzaam af. Het strand is via een lange wandeling goed te bereiken, hetzij vanuit El Palmar of vanuit Conil de la Frontera.

8. Playa de Espigón – Huelva

Dit strand ligt naast de naar Juan Carlos I vernoemde golfbreker in de haven van Huelva. Het strand met 3 kilometer fijn goudkleurig zand maakt deel uit van het natuurpark Marismas del Odiel. Het water is er kalm en kristalhelder. Dit maakt het, samen met de gematigde golven, tot een perfecte badplaats.

9. Playa de Barra, Ponteceso-La Coruña

Dit strand heeft een indrukwekkende duinenrij van bijna twee kilometer lang en gemiddeld vierhonderd meter breed. Het zand van de duinen klimt tegen de hellingen van de Monte Branco omhoog naar de Alto de as Travesas. Je hebt er een fenomenaal panoramisch uitzicht op Ponteceso, Cabana en de monding van de Corme en de Laxe.

Tussen de duinen van La Barra en naast Monte Branco loopt een wandelroute van Ponteceso naar het strand van A Barra, die via het strand van Balarés eindigt bij Pedra da Serpe in Corme.

10. Playa las Amoladeras – Almería

Playa las Amoladeras, met een lengte van meer dan 3,5 kilometer, ligt binnen de grenzen van het natuurpark van Cabo de Gata-Níjar in Almería. Het beschermde strand – het is onlangs uitgeroepen tot biosfeerreservaat –  is misschien wel het grootste stuk ongerepte kust van Cabo de Gata in het natuurpark. Het strand kenmerkt zich door donker zand en grind, matige golfslag en door veel wind. Aan het eind bij Torre García liggen de Romeinse resten van een oude zoutziederij. Wie meer wil weten over het natuurpark Cabo de Gata-Níjar en de vulkanische oorsprong ervan, kan terecht in het informatiecentrum Las Amoladeras.

Dit vind je misschien ook leuk