‘Ndrangheta-baas gearresteerd in Madrid

door admin
'Ndrangheta-baas gearresteerd in Madrid

De ‘ndrangheta is een op de Siciliaanse maffia lijkende misdaadorganisatie die haar oorsprong vindt in het bergachtige Calabrië en wordt gezien als de sterkste en gevaarlijkste misdaadorganisatie in Italië en de wereld.

In een gezamenlijke operatie arresteerden de Spaanse en Italiaanse politie de 60-jarige Italiaanse maffiabaas. Hij werd door de Italiaanse autoriteiten voor talloze misdaden gezocht. Bovendien wordt aangenomen dat hij de aanstichter was van meer dan 125 moorden.

Georganiseerd misdaadsyndicaat

Paviglianiti, wordt verondersteld het hoofd te zijn van een van de clans van de ‘Ndrangheta. De ‘Ndrangheta, gevestigd in Calabrië, Zuid-Italiaans, is een georganiseerd misdaadsyndicaat dat een groot deel van de cocaïnehandel in Europa controleert. De ‘Nrangheta is een van ’s werelds grootste en rijkste criminele bendes.

‘Most wanted’

Paviglianiti behoort tot de top drie van ‘meest gezochte’ misdadigers in Italië. De misdaden van Pavigliniati gaan naar verluidt terug tot de dagen van clanoorlogvoering tussen 1985-1991, die resulteerde in ongeveer 700 doden.

Dit is echter niet de eerste arrestatie in Spanje voor Paviglianiti. In 1996 werd hij eerder vastgehouden in Madrid als onderdeel van een operatie waarbij 16 andere leden van zijn organisatie ten val werden gebracht. Vervolgens werd hij uitgeleverd aan Italië om zijn straf uit te zitten voor verschillende misdaden, waaronder moord en drugshandel. Hij werd echter ten onrechte begin oktober 2019 vrijgelaten.

Barcelona

Onderzoekers keken onmiddellijk naar Spanje, waar Paviglianiti in de jaren tachtig en negentig actief was. Ze richtten hun zoektocht in eerste instantie op Barcelona, ​​omdat bekend is dat een van zijn dochters van tijd tot tijd op bezoek komt. Toen dit niets opleverde, richtten ze hun aandacht op Madrid.

Gearresteerd in Madrid

Sporen brachten de politie naar een appartement in de wijk Cuatro Caminos in Madrid. Vervolgens werd de maffiabaas enkele dagen gevolgd om te bevestigen dat het inderdaad Paviglianiti was. Hij bleek een normaal, bescheiden leven te leiden.

Toen de politie hem op straat in de buurt van zijn huis arresteerde, verzette hij zich niet, zoals is te zien op de officiële politiebeelden die op Twitter zijn gedeeld.

Dit vind je misschien ook leuk