Nieuwe tragedie rond migranten op hun weg naar Canarische Eilanden

door admin
Nieuwe tragedie rond migranten op hun weg naar Canarische Eilanden

Dit werd gemeld door de hulporganisatie Caminando Fronteras, die zich inzet voor de rechten van vluchtelingen. Deze tragedie volgt op een eerdere boot met 75 opvarenden, die afgelopen woensdag zonk met minstens 3 doden tot gevolg.  

In een rapport over de eerste helft van 2021 stelt de NGO dat minstens 1922 mensen het leven lieten op de verraderlijke route tussen West-Afrika en de Canarische Eilanden.

Het laatste rampzalige incident viel samen met de ontdekking van een boot met 63 immigranten aan boord. Deze werd gespot door een plezierboot op slechts 15 kilometer van de kust van Gran Canaria. Deze boot met immigranten werd onderschept door de kustwacht, die de opvarenden naar de haven van Arguineguín heeft gebracht.

Aan boord waren 8 baby’s, 4 kinderen, 33 vrouwen en 18 mannen. Alle baby’s werden overgebracht naar het ‘materno’ ziekenhuis voor moeders en kinderen in Las Palmas. Een van de baby’s verkeert door ernstige uitdroging in kritieke toestand.

Toename irreguliere migranten ten opzichte van 2020

Volgens de laatste gegevens van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn in de eerste zeven maanden van 2021 meer dan 16.500 migranten in Spanje aangekomen, 5.409 meer dan in dezelfde periode van 2020, en de meesten hebben dit over zee gedaan, meer dan 15.000, in ongeveer duizend boten.

Op de Canarische Eilanden kwamen 7.531 vluchtelingen aan in 200 boten, wat zich vertaalt in een jaarlijkse stijging van 136%, aangezien in dezelfde periode vorig jaar 3.185 migranten in de archipel aankwamen aan boord van 105 boten.

Dit vind je misschien ook leuk