Spaanse regio Andalusië absolute zomerfavoriet van 2021?

door admin
Spaanse regio Andalusië absolute zomerfavoriet van 2021?

Andalusië lijkt deze zomer inderdaad voor de winst te gaan als vakantiebestemming. Zo schrijft de Spaanse nieuwssite Hosteltur.com deze dinsdag. Voor de zoveelste week op rij registreert de regio in het zuiden van Spanje het hoogste aantal boekingen. Daarmee is Andalusië op weg om de winnende toeristische bestemming voor de zomer van 2021 te worden.

Vereniging AVVA onderschrijft populariteit Andalusië

De directeur van de vereniging van toeristische accommodaties van Andalusië AVVA beaamt de populariteit van de Zuid-Spaanse regio. De afgelopen zomer bereikten de toeristische woningen een bezettingspercentage van 57 procent en voor dit jaar verwacht de vereniging 65 procent te behalen. Hotels, maar ook accommodaties buiten de stad hebben de voorkeur bij toeristen.

Het platform TravelgateX presenteert diverse grafieken over vakantieboekingen in Spanje die via het gelijknamige platform werden gedaan.

Welke Spaanse regio meest geboekt?

De grafiek van het marktaandeel per regio in Spanje laat zien dat de afgelopen week, van 9 tot en met 15 augustus, de meeste boekingen voor Andalusië zijn gemaakt. 24,41 procent van het aantal boekingen had Andalusië als bestemming. De Balearen en Catalonië staan op een tweede en derde plek met respectievelijk 15,84 en 15,83 procent.

Vergelijking aantal boekingen met zomer 2020

De tweede week van augustus werd vergeleken met dezelfde week in 2020. Hieruit wordt duidelijk dat er 52 procent meer boekingen naar Andalusië zijn gemaakt. Ook andere regio’s registreren meer boekingen dan vorig jaar: Balearen (+106%), Catalonië (+117%), Canarische eilanden (+98%) Valencia (+105%) en Madrid (+218%).

Meeste reizigers Spanje kiezen voor last-minute

Uit een van de grafieken wordt duidelijk dat de meeste mensen (23,7 procent van de boekers) 15 tot 30 dagen na de boeking vertrekken. Meer dan 93 procent van de boekingen vindt binnen twee maanden plaats. Dit toont aan dat de meeste vakantiegangers kiezen voor een last-minute.

De meeste reizigers kiezen voor een korter tripje. Reizen tussen de twee en vijf dagen komen het meest (bijna 55 procent van het totale aantal boekingen) voor. De overige vakantiegangers kiezen voor dagtripjes (18 procent) of vakanties van een week (20 procent). Slechts 7 procent van de reizigers boekt een vakantie van langer dan een week.

Spanjaarden boeken veruit meeste vakanties in eigen land

Een andere grafiek laat de nationaliteit van de reiziger zien. Hieruit blijkt dat de Spanjaarden nog altijd zorgen voor het grootste aantal boekingen in eigen land. Meer dan 76 procent van de boekingen voor Spanje is gedaan door de Spanjaarden zelf. Bijna 9 procent van de boekingen worden gedaan door mensen uit het Verenigd Koninkrijk.

Ook uit cijfers van Hosbec en Exceltur bleek al dat voornamelijk de Spanjaarden veelal last-minute vakanties boeken binnen Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk