Waar in Spanje zijn huizen het duurst?

door admin
Waar in Spanje zijn huizen het duurst?

Tot twee jaar geleden wisselden San Sebastian en Madrid elkaar af wat duurste straten van Spanje betreft. De eerste plaats werd uitgewisseld tussen Calle Hernani y Zubieta in de Baskische stad en de CAlle Serrano en Plaza de la Independencia in Madrid. Ook Barcelona’s Avenida de Pearson en Paseo de Gracia dongen mee.

Dit jaar ligt de duurste straat in Costa d’en Blanes (Calvia, Mallorca). In de Calle Sant Carles is de gemiddelde prijs van een woning om precies te zijn 7,043,750 euro

De op één na duurste plaats in Spanje is de urbanisatie Coto Zagaleta in Benahavis in de provincie Malaga. Hier kost een huis gemiddeld ook meer dan zeven miljoen euro: 7.042.462 euro. ruim 10.000 euro minder dan nummer 1.

Vier van de tien in Marbella

Op nummer drie van duurste straten in Spanje staat Calle Mozart in Marbella, met een gemiddelde prijs van 5,9 miljoen euro. De urbanisatie Cascada de Camoján, ook in Marbella, staat op de vierde plaats met gemiddeld 5,4 miljoen euro.

Marbella heeft ook de zevende en negende duurste plaatsen; Calle Cañete (4,8 miljoen euro) en de urbanisatie Sierra Blanca (4,6 miljoen euro).

Madrid

Op de vijfde en zesde plaats staan ​​twee straten in Madrid: Paseo de los Lagos in Pozuelo de Alarcón met een gemiddelde prijs van 5,2 miljoen euro, en Paseo del Conde de los Gaitanes in de urbanisatie La Moraleja (4,9 miljoen euro).

De achtste plaats gaat naar Calle del Camino Ancho in La Moraleja (4,7 miljoen). Terwijl de tiende plaats een andere straat in Calvia op Mallorca is: Via Cornisa (Santa Ponsa) met een gemiddelde van 4,6 miljoen euro.

Vijf andere regio’s

Naast Andalusië, de Balearen en Madrid, hebben vijf andere Spaanse regio’s straten waar de gemiddelde prijs meer dan een miljoen euro bedraagt. In Catalonië is de duurste 4,1 miljoen; Valencia (3 miljoen); de Canarische Eilanden (2,8 miljoen euro); het Baskenland (1,4 miljoen); en Cantabrië (1,3 miljoen).

De goedkoopste dure straten

Aan de andere kant van de schaal hebben de duurste straten een relatief lage gemiddelde prijs. Dit zijn Navarra (€ 467.813) en Extremadura ( 353.168 euro). De “goedkoopste” dure straat is in Castilië-La Mancha, met een gemiddelde prijs van 318.528 euro.

Dit vind je misschien ook leuk