Spaanse horecaondernemers willen schade pandemie claimen bij verzekering

door admin
Spaanse horecaondernemers willen schade pandemie claimen bij verzekering

Vlak na de intrede van het coronavirus in Spanje legde de Spaanse regering een verplichte sluiting op aan onder meer de horeca in Spanje. Maandenlang moesten eigenaren van restaurants, bars en discotheken hun deuren gesloten houden om verspreiding van het virus tegen te gaan. In deze maanden werd er vanzelfsprekend niets verdiend.

Hoop door rechterlijke uitspraak in Granada

Ook op dit moment zijn er per regio nog altijd verschillende maatregelen van kracht waardoor de ondernemers hun verloren omzet nog lang niet in kunnen halen. De uitspraak van de rechter in Granada stemde hen echter hoopvol. De betreffende horecaondernemer was verzekerd voor het verlies van inkomsten als gevolg van een verplicht opgelegde sluiting van zijn zaak.

Mogelijk meer Spaanse horecazaken verzekerd voor inkomstenverlies

Advocatenkantoor MLegal in Spanje zei tegen de Spaanse nieuwssite EuropaPress dat nu veel claims binnenkomen van horeca-eigenaren die hun zaak nu ook aanhangig willen maken. Een van de advocaten laat echter weten dat lang niet alle eigenaren verzekerd zijn voor deze kosten. Ook hoeven lang niet alle zaken voor de rechter te komen. Zijn inschatting is dat slechts een klein deel van de eigenaren tegen verplichte sluiting is verzekerd.

De reden dat de eerdergenoemde restauranteigenaar wel aanspraak kon maken op een vergoeding van de geleden kosten, is dat hij een aanvullende dekking had afgesloten. Hierdoor waren de kosten door het verplicht sluiten, om welke reden dan ook, verzekerd. De ondernemer betaalde wel een hogere premie voor deze extra dekking, maar dit zorgde er uiteindelijk wel voor dat zijn verliezen waren gedekt. 

Dit vind je misschien ook leuk