Spaanse kroonprinses Leonor start studie in Wales

door admin
Spaanse kroonprinses Leonor start studie in Wales

Leonor, de oudste dochter van koning Felipe VI en koningin Letizia, zal in Wales ook de Nederlandse prinses Alexia tegenkomen. Die vertrok eerder deze week naar de andere kant van de Noordzee. Volgens het Spaanse Koninklijk Huis zal prinses Leonor haar koninklijke taken voortzetten. Het is echter niet gedetailleerd hoe ze deze verplichtingen zal balanceren naast haar intensieve academische schema.

PCR-test

Hoewel de prinses volledig is gevaccineerd, moet ze, volgens het Britse Covid-19-protocol, een PCR-test ondergaan. Ze kwam maandag aan op het College. Daarom zal de test vandaag worden uitgevoerd.

90 nationaliteiten

Prinses Leonor studeert samen met 350 studenten van 90 nationaliteiten. Bovendien heeft minstens de helft van de studenten een beurs en als zodanig financiële steun ontvangen van particuliere weldoeners of de kosten van hun studie gedeeltelijk laten dekken door het inkomen dat wordt opgehaald door betalende studenten. De kosten van het tweejarige Baccalaureaat-programma bedragen 76.000 euro. Dit geld wordt echter gefinancierd uit de jaarlijkse voorziening die het rijk opzij zet voor het koningshuis.

Het UWC Atlantic College heeft door de jaren heen een indrukwekkende lijst van aristocraten, miljonairs en intellectuelen opgeleid. Het bevindt zich op het terrein van St Donat’s Castle, een kasteel uit de 12de eeuw dat werd gerenoveerd nadat de Amerikaanse mediamagnaat William Randolph Hearst het in 1925 kocht.

Prins Charles en Prins Phillip

UWC Atlantic College is opgericht door de Duitse pedagoog Kurt Hanan, die ook de Gordonstoun School oprichtte in Schotland, waar wijlen prins Phillip en prins Charles, de erfgenaam van de Britse troon, een deel van hun studie afmaakten.

Volgens het oprichtingsstatuut is de missie van het college “om van onderwijs een kracht te maken om mensen, naties en culturen te verenigen voor vrede en een duurzame toekomst.”

Dit vind je misschien ook leuk