Ergste noodweer in Spanje voorbij

door admin
Ergste noodweer in Spanje voorbij

Ook vallen er buien in het centrale systeem, het oosten van Castilla y León, evenals in het oostelijke deel van de Cantabrische Zee, hoewel deze minder intens zullen zijn. Aan de andere kant zal in een groot deel van het binnenland van het schiereiland de temperatuur stijgen.

Over het weekend zal de storm zich in een groot deel van Spanje in het algemen stabiliseren, hoewel het nog wel tekeer kan gaan in bepaalde gebieden in Catalonië en in de provincie Castellón. In het noorden van de provincie Huesca en in het binnenland van Mallorca zullen geïsoleerde buien vallen met een zwak karakter. 

Hogere temperaturen

Ondertussen zullen de temperaturen geleidelijk stijgen. De wind blijft de komende dagen een hoofdrol spelen, waaiend vanuit het oosten in de Straat van Gibraltar en op de Canarische Eilanden overheersen passaatwinden.

Zondag zal het matig regenen in het westen van Galicië als gevolg van de nabijheid van een Atlantisch front. In de rest van het schiereiland verdwijnt de bewolking en maakt plaats voor zon en een temperatuursstijging. In de Canarische archipel zal de lucht bewolkt zijn, terwijl het in het zuiden helder blijft.

Op vrijdag geldt alleen nog code geel voor storm en regen in het noorden van de provincie Huesca.

Bekijik ook: Noodweer slaat flink toe in grote delen van Spanje

Klik hier voor beelden van de gevolgen van het extreme weer in de afgelopen dagen. 

Dit vind je misschien ook leuk