Spanje raakt niet uitgepraat over vertrek omstreden Catalaanse bisschop

door admin
Spanje raakt niet uitgepraat over vertrek omstreden Catalaanse bisschop

Xavier Novell (52) staat bekend als een zeer conservatieve geestelijke die op 41-jarige leeftijd de jongste bisschop van Spanje werd. Novell liet tijdens zijn tijd als bisschop duidelijk weten tegen het progressieve beleid van de paus te zijn. De bisschop van Solsona ligt onder meer onder vuur omdat hij voorstander is van homogenezing, een onafhankelijk Catalonië en hij heeft zich fel uitgesproken tegen euthanasie en abortus. Ook stond hij bekend als een expert in exorcisme, het uitdrijven van de duivel.

Catalaanse kerk gedwongen tot verklaring mysterieus vertrek

Het vertrek van de Catalaanse bisschop wekte blijkbaar zoveel vragen dat het bisdom van Solsona zich genoodzaakt voelde te communiceren over zijn vertrek, zo schreef de Spaanse nieuwssite Niusdiario. De bisschop zou zijn vertrokken vanwege strikt persoonlijke redenen.

In eerste instantie probeerde de Rooms-Katholieke kerk verdere details rondom dit nieuws te verzwijgen maar Religión Digital kwam achter de reden van het ontslag van Xavier Novell. Vorige maand diende de bisschop zijn ontslag in bij paus Franciscus omdat hij verliefd is geworden op een vrouw en met haar wil trouwen.

Vaticaan accepteert ontslag snel vanwege ‘zeer ernstige omstandigheden’

Vrijwel direct nadat Novell zijn ontslag bij de paus had ingediend, werd dit ingewilligd. Hoewel dit soort procedures meestal maanden in beslag neemt, werd dit verzoek zeer snel afgewikkeld. Dit heeft zeer waarschijnlijk te maken met het feit dat Xavier Novell verliefd is geworden op een vrouw met een verleden. Novell heeft zijn hart namelijk verloren aan Sara, de 38-jarige schrijfster van erotische en satanistische romans en gescheiden moeder van twee kinderen.

Duivel is in Spaanse bisschop gekropen

De relatie tussen de Catalaanse bisschop en de romanschrijfster wordt inmiddels door veel Spaanse media besproken. Niet alleen vanwege de bewogen carrière en visie van de bisschop, maar ook omdat zijn nieuwe liefde een expert is in satanisme, de verering van de duivel. Mensen vanuit de kerk zijn dan ook van mening dat de duivel in hem is gekropen.

Dit vind je misschien ook leuk