Spaanse minister etaleert vulkaanuitbarsting als ’toeristische attractie’

door admin
Spaanse minister etaleert vulkaanuitbarsting als 'toeristische attractie'

Haar bericht is gericht aan mensen die de komende dagen op La Palma zullen aankomen en nu wellicht twijfelen of ze nog wel moeten gaan. Vanuit Turespaña en de ambassades  verstrekt de overheid alle informatie zodat de vulkaanuitbarsting kan worden “gebruikt als een claim voor iedereen die dit prachtige schouwspel van de natuur met eigen ogen wil zien, altijd met de nodige voorzichtigheid”, benadrukte de minister in een interview op Canal Sur Radio op maandag. 

“Het is iets ongekends om in de eerste persoon te kunnen zien”, vervolgde ze. Maroto zinspeelde op het vulkaantoerisme dat in andere landen, zoals IJsland en Hawai, wordt geëxploiteerd en ook floreert. 

Maroto: “Er zijn op dit moment geen beperkingen om met het vliegtuig naar het eiland te komen”. De luchthaven is open en er landen en vertrekken vliegtuigen. De minister benadrukt dat toeristen goed worden geïnformeerd “zodat ze weten dat dit eiland open is”, en “dat als hun hotel wordt getroffen, ze in een ander zullen worden ondergebracht, zodat ze gewoon van hun vakantie kunnen genieten en profiteren van deze gebeurtenis en genieten van de natuur, zoals alle toeristen die naar La Palma komen dit nu en de komende weken en maanden kunnen doen”.

Hoogseizoen voor de deur

De minister wees er bovendien op dat het ‘hoogseizoen’ op de Canarische Eilanden nu op het punt staat te beginnen. Dit met ‘goed nieuws’ nu het Verenigd Koninkrijk heeft toegezegd dat degenen die naar Brits grondgebied komen vanuit landen als Spanje geen negatieve Covid-19-test meer nodig hebben als ze volledig zijn gevaccineerd.

Vulkaantoerisme

Op de vraag of “vulkaantoerisme” naar het eiland nu nog meer kan worden bevorderd, heeft de minister geantwoord dat “we het al zien in andere landen zoals IJsland, waar deze verschijnselen zich regelmatig voordoen”, en het eiland La Palma “heeft onder zijn toeristische producten het vulkanische deel, en daar kan van geprofiteerd worden”.

In dit verband wees Maroto erop dat het ministerie spreekt “met degenen die verantwoordelijk zijn voor toerisme en de president van het bestuur van La Palma om dit punt te versterken”, en herhaalde dat “het nu belangrijk is om toeristen die al op het eiland zijn en die de komende dagen zullen arriveren gemoedsrust te geven, zodat ze hun vakanties kunnen voortzetten”. De hotels zijn namelijk geopend en ‘in volle activiteit’.

Dit vind je misschien ook leuk