Pandatweeling geboren in dierentuin Madrid

door admin
Pandatweeling geboren in dierentuin Madrid

De geboorte van de pandatweeling werd landelijk nieuws omdat de reuzenpanda nog altijd een bedreigde diersoort is. Burgemeester José Luis Martínez-Almeida van Madrid bracht dan ook een bezoek aan de dierentuin en riep via Twitter alle Madrilenen op om mee te helpen. De diertjes hebben namelijk nog geen naam gekregen.

Madrilenen komen met bijzondere namen voor pandababy’s

En dat de Madrilenen meedenken, dat heeft de burgemeester geweten. Inwoners van de Spaanse regio opperden namen van Madrileense politici zoals Almeida en Ayuso. Voetballers zoals Koke en Suárez zijn ook zeer in trek. Anderen vinden de namen Pfizer en Astrazeneca wel passend voor de tijd waarin de dieren zijn geboren.

Tweede tweeling voor pandavrouwtje in Madrid

Het pandavrouwtje Hua Zui Ba bracht eerder een tweeling ter wereld. Met de geboorte van deze twee panda’s op 6 september zijn er in de geschiedenis van de Spaanse dierentuin nu zeven pandababy’s geboren. De Zoo Aquarium Madrid bestaat volgend jaar 50 jaar en deelt zeer trots foto’s van hun nieuwste aanwinst. Na de geboorte zijn de pandababy’s 4 maanden lang volledig afhankelijk van hun moeder totdat ze zelfstandig kunnen lopen en het publiek ze mag bewonderen.

Vijf panda’s in Spaanse dierentuin heel bijzonder

Zoo Aquarium Madrid is opgezet volgens het Geo-Zoo-principe, waarbij de dieren naar regio van herkomst zijn ondergebracht. Er zijn vijf geografische gebieden: Azië, Amerika, Afrika, Australië en Europa. In het Aziatische deel bevinden zich de reuzenpanda’s, de grootste blikvangers van Zoo Aquarium Madrid. Het huidige paartje kwam in september 2007 vanuit China naar Madrid, nadat de dierentuin in het verleden al eens succesvol reuzenpanda’s had gehouden.

Hoeveel panda’s leven er ter wereld?

Volgens Zoo Aquarium Madrid leven er in de hele wereld 1.864 panda’s waarvan ongeveer 600 in dierentuinen. In de dierentuin in Madrid leven momenteel vijf panda’s. De panda is al jaren een bedreigde diersoort. Zijn leefomgeving (vooral in China) wordt bedreigd omdat er bossen worden gekapt en panda’s daardoor minder makkelijke bamboe kunnen vinden. Veel panda’s raken steeds verder verwijderd van voedsel en andere panda’s en raken hierdoor geïsoleerd wat het voortbestaan van de panda in gevaar brengt.

Dit vind je misschien ook leuk