Volle voetbalstadions weer toegestaan in Spanje

door admin
Volle voetbalstadions weer toegestaan in Spanje

Naarmate de epidemiologische situatie in Spanje steeds optimistischer wordt, kunnen de beperkende maatregelen in Spanje stukje bij beetje worden ingetrokken. Nu het grootste deel van de Spaanse bevolking gevaccineerd is, zijn er binnenkort weer volle tribunes te zien in de stadions.

100 procent capaciteit voor La Liga-wedstrijden

Woensdagochtend kwamen het Ministerie van Volksgezondheid samen met de autonome regiobesturen overeen dat de capaciteit voor grote evenementen in de buitenlucht weer terug mag naar ‘het oude normaal’. Deze maatregel geldt dan bijvoorbeeld voor de voetbalclubs van de eerste en tweede divisie in Spanje.

Voor overdekte evenementen, zoals bijvoorbeeld basketbalwedstrijden van de Liga ACB, geldt er nog een maximale capaciteit van 80 procent. Het toelaten van meer mensen voor overdekte evenementen en evenementen in de openlucht is per 1 oktober van kracht en zal gelden voor heel Spanje.

Eerste grote wedstrijd Atlético-Barcelona met volle tribunes op 2 oktober

De 42 professionele voetbalclubs van Spanje mogen per 1 oktober hun tribunes weer als vanouds vullen met fans. De eerste wedstrijd met volle tribunes zal die tussen Athletic Club-Alavés zijn op vrijdag 1 oktober. De wedstrijd tussen Atlético Madrid en Barcelona op zaterdag 2 oktober wordt een van de eerste grote wedstrijden zonder al teveel lege plekken op de tribunes van het Wanda Metropolitano-stadion.

Enkele maatregelen blijven intact

Hoewel de gezondheidssituatie het momenteel toestaat om deze versoepelingen door te voeren, blijft het verplicht dragen van mondkapjes en het tijdelijke eetverbod nog wel van kracht. Op het moment mogen de stadions in de openlucht 60 procent van de maximale capaciteit aan toeschouwers toelaten, voor overdekte evenementen is dit percentage momenteel 40 procent.

Dit vind je misschien ook leuk