Hotelbezetting Benidorm en Costa Blanca nadert die van 2019

door admin
Hotelbezetting Benidorm en Costa Blanca nadert die van 2019

Volgens gegevens van de toeristische hotelorganisatie Hosbec heeft Benidorm 68,4 procent bezetting in september geregistreerd; Castellón, 68,6 procent en de Costa Blanca als geheel 67 procent. Dat is goed nieuws voor de door de coronapandemie zo zwaar getroffen sector. Bovendien wordt door de hotelsector reikhalzend uitgekeken naar 4 oktober. Dat is de dag waarop Britten die volledig zijn gevaccineerd geen negatief testresultaat meer hoeven te overleggen voordat ze Spanje verlaten en pas op de tweede dag na aankomst in het VK antigeentest moeten doen. 

In Benidorm is “de geleidelijke toename van de Britse markt opmerkelijk, die blijft groeien in vergelijking met recente records en bereikt 19,1 procent. Dit betekent dat de Britten de op één na grootste groep toeristen is na de groep toeristen afkomstig uit Spanje zelf (69,1%)”, aldus staat in een verklaring van Hosbec opgenomen in de krant Las Provincias. Er zijn momenteel 97 hotels gelieerd aan Hosbec geopend in Benidorm. Dat is 85,8 procent van het totaal.

Pre-pandemisch niveau nadert

De maand september 2021 wordt afgesloten met een gemiddelde bezetting van 67 procent, een positief resultaat dat de “pre-pandemische” records begint te benaderen, toen 77,7 procent van de hotelbezetting werd bereikt in september 2019. Deze positieve getallen zijn bovenal te danken aan de bijdrage van de nationale toerist die in september goed was voor 73,5 procent van het totaal aantal toeristen in de regio. 

Dit vind je misschien ook leuk