Spaanse regering wil bijna 1 miljard euro aan verkeersboetes innen

door admin
Spaanse regering wil bijna 1 miljard euro aan verkeersboetes innen

Hiervan wil de regering 839 miljoen euro uittrekken voor acties op het gebied van verkeersveiligheid (+2%). Dit schrijft de krant 20Minutos op zaterdag op basis van het ontwerp Algemene Staatsbegrotingen voor 2022 dat in het parlement is gepresenteerd.

Momenteel wordt door de regering in samenwerking met de Spaanse Verkeersdienst DGT gewerkt aan de voorbereiding van de verkeersveiligheidsstrategie 2021-2030, die “zal worden afgestemd op de strategische documenten van supranationale organisaties zoals de Verenigde Naties of de Europese Unie”.

De nieuwe strategie voor verkeersveiligheid zal de weg uitstippelen die de komende 10 jaar moet worden gevolgd, binnen het kader van drie primaire doelstellingen: vermindering van het aantal slachtoffers en verkeersongevallen; mobiliteit garanderen door middel van goed verkeersbeheer, via de zeven verkeersbeheercentra die hun invloed uitoefenen op de belangrijkste interstedelijke wegen in de staat, behalve in de Catalaanse en Baskische gebieden; en zorgen voor het beheer van alle procedures die verband houden met verkeer, door middel van elektronische administratie.

Lees ook: Tot 53% minder aandacht in het verkeer door Whatsappen

Ongeoorloofd links rijden zorgt voor boetes tot 200 euro

Met deze tips voorkom je verkeersboetes in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk