Toerisme Spanje kan in 2022 succesvol worden (als mondkapjesplicht blijft)

door admin
Toerisme Spanje kan in 2022 succesvol worden (als mondkapjesplicht blijft)

Hoewel een overgroot deel van de aanwezigen overtuigd is dat het toerisme in 2022 zal aantrekken in Spanje, hangen hier volgens deskundigen twee ‘mitsen’ aan vast: Het dragen van mondkapjes en het behalen van een hoge vaccinatiegraad zijn de twee factoren waardoor het toeristisch seizoen volgend jaar een groot succes of wederom een teleurstelling kan worden.

Gezondheidsdeskundige bespreekt voorwaarden voor succesvol 2022

Tijdens de Business Tourism Market (BTM) spraken vertegenwoordigers van touroperators en gezondheidsdeskundigen met elkaar over hoe het toeristisch seizoen er in 2022 uit kan zien. Hoofd infectieziekten van het Germans Trias i Pujol-ziekenhuis in Barcelona sprak tijdens dit evenement over het feit dat ook in 2022 het virus niet verslagen zal zijn:

“Doordat het virus onder controle is, en binnenkort de beperkingen voor de horeca tot een einde komen, is het belangrijk dat we toeristen laten weten dat ze Spanje veilig kunnen bezoeken. Dit doen we door een duidelijk beeld te scheppen; het dragen van mondkapjes in binnenruimtes en het jaarlijks vaccineren van ouderen, net zoals deze doelgroep elk jaar de griepprik gaat halen.”

Deze arts is van mening dat vooral vanwege de interactie tussen jongeren en ouderen in Spanje het mondkapje voorlopig nog gebruikt zal moeten worden. Ook het verlengen van het Covid-certificaat zal een van de zaken zijn die veilig toerisme mogelijk zal maken.

Fase van angst en onzekerheid voor vakantie Spanje is voorbij

Ook vertegenwoordigers van touroperators deelden hun mening tijdens het evenement. Zo sprak de voorzitter van reisagentschap ACAVE dat de perceptie is veranderd: “We zijn de fase van angst en onzekerheid voorbij en het is duidelijk dat mensen staan te popelen om weer te reizen. We merken dit nu al aan de boekingen voor 2022, hoewel de cijfers die van 2019 nog niet zullen evenaren.”

Werkgeversorganisatie Confecat voegde hieraan toe dat ook hoteleigenaren goede vooruitzichten voor 2022 hebben gezien de boekingen die binnenstromen. De vertegenwoordiger van de vereniging merkte op dat het waarschijnlijk iets langer zal duren om Aziatische toeristen ervan te overtuigen dat reizen naar Spanje veilig kan, maar de Europese toerist is er duidelijk van overtuigd dat reizen naar Spanje in 2022 zonder problemen kan plaatsvinden.

Dit vind je misschien ook leuk