EU gaat 120 miljoen euro betalen voor modernisering Spaanse kassen

door admin
EU gaat 120 miljoen euro betalen voor modernisering Spaanse kassen

De financiering is goedgekeurd door de Commissi en de Raad van het herstel- en veerkrachtplan en gebeurt met geld uit de Recovery and Resilience Facility (RRF). Deze overheidssteunregeling, die loopt tot 31 december 2023, heeft volgens de Commissie tot doel het concurrentievermogen en de duurzaamheid van de Europese groente-, bloemen- en sierplantenteelt te verbeteren door de ecologische transitie te ondersteunen.

De steun gebeurt in de vorm van directe subsidies die gestoken worden in structurele verbeteringen en energie-efficiëntie. De Commissie beoordeelt de voorstellen in overeenstemming met de EU-regels inzake staatssteun, met name de richtsnoeren die van toepassing zijn in de land- en bosbouwsector en voor plattelandsgebieden. Deze regels stellen de lidstaten in staat steun te verlenen om een economisch haalbare voedselproductie te waarborgen en een efficiënt gebruik van hulpbronnen te bevorderen met het oog op een slimme en duurzame groei.

De Commissie concludeerde dat de steun aan de kassen de ontwikkeling van een economische activiteit bevordert en de handelsvoorwaarden niet schaadt.

Dit vind je misschien ook leuk