Videobeelden van de geredde vulkaanhonden op La Palma zijn ‘nep’

door admin
Videobeelden van de geredde vulkaanhonden op La Palma zijn 'nep'

Volgens Leales.org is er bovendien mogelijk sprake van mishandeling. De dierenbeschermingsorganisatie eist meer bewijs van dat de honden nog leven en in een goede gezondheidi verkeren. Leales.org is op de Canarische Eilanden ontstaan zet zich inmiddels in dertig verschillende landen in voor het welzijn van dieren.

De organisatie sloeg als eerste alarm over de vier door lavastromen ingesloten podenco’s en organiseerde hulp zodat de honden via drones eten en water aangevoerd kregen. Later sloot het dronebedrijf Aerocamaras uit Galicië zich aan om de honden uit hun geïsoleerde schuilplaats te bevrijden. Op de dag van de geplande reddingsactie waren de honden echter op mysterieuze wijze verdwenen.

Honden gered door mysterieus A-team

Enkele dagen eerder bleken de honden gered te zijn door mensen die zichzelf ‘het A-team’ noemen. Op een video van het team was een spandoek te zien met de tekst “Sterkte La Palma, de honden zijn in orde”. Sinds die tijd weet niemand echter hoe de honden dan door hen zijn gered, waar ze zijn ondergebracht en of het nu goed met ze gaat.

Leales.org vermoedt sjoemelen met beelden geredde honden

Diverse Spaanse media, waaronder la Vanguardia, schrijven nu dat de video en foto’s van de geredde honden volgens Leales.org al eerder zouden zijn opgenomen. Op de video is geen datum te zien en volgens het platform gaat het wel om dezelfde honden maar werden de beelden opgenomen nog voordat er sprake was van een vulkaanuitbarsting op La Palma.

De dierenorganisatie eist nu meer bewijs van de personen achter het A-team dat de honden op dit moment ook in orde en in goede gezondheid zijn. Volgens Leales.org waren de honden op de dronebeelden van Aerocamaras veel magerder omdat ze het te lang met weinig voedsel hebben moeten doen. Op de beelden van het A-team zijn de honden kilo’s aangekomen. Iets wat niet mogelijk is in een paar dagen tijd.

Mogelijk mishandeling van jachthonden

Naast het feit dat men vermoed dat er is gesjoemeld met de datum van de beelden, vermoedt het platform ook dat de honden mishandeld zijn. “De honden zijn bang en staan met de staart tussen de benen.

Dierenliefhebbers ontvoeren geen dieren om vervolgens een anonieme video zonder datum van ze te maken en te claimen dat de dieren oké zijn”. In het ergste geval zijn de honden volgens Leales.org niet in orde en willen deze mensen zichzelf op de borst kloppen en dierenactivisten laten denken dat ze veilig zijn.

Het belangrijkste is volgens Leales.org een bevestiging te krijgen dat de honden in goede gezondheid verkeren. Om deze reden eist het platform bewijs van een dierenarts die een goede gezondheid van de honden kan bevestigen. Ook wil het platform te weten komen wie de eigenaar van de honden is, zodat ze hem of haar kunnen bevragen waarom de honden in de eerste instantie zijn achtergelaten.

Dit vind je misschien ook leuk