Garbiñe Muguruza wordt eerste Spaanse winnares van WTA Finals

door admin
Garbiñe Muguruza wordt eerste Spaanse winnares van WTA Finals

“Dit was een heel mentaal duel”, zei Muguruza na haar overwinning. “Ik begon zo, zo aan het toernooi. Ik zei tegen mezelf: ‘dit wordt moeilijk’, maar kijk, uiteindelijk bleef ik sterk.”

“Ik weet niet wat dit land heeft dat me zo opgetogen maakt!” zei Muguruza, terwijl de menigte riep: “Mu-gu! Mu-gu! Mu-gu!” De 28-jarige beschreef de ervaring van het winnen in Mexico – waar ze ook de Monterrey Open won in 2018 en 2019 – als een “prachtig gevoel”. “Vandaag ga ik tequila drinken!” voegde ze eraan toe.

Route naar de finale

De in Venezuela geboren Muguruza begon het evenement met een nederlaag tegen Karolína Plíšková. Ze kaatste terug om Barbora Krejčíková te verslaan in de tweede ronde en won toen van Kontaveit. In de halve finale won ze van landgenoot Paula Badosa.

Ook de finale kende zijn spannende momenten: net op het moment dat Muguruza aan de rand van de overwinning stond, vocht Kontaveit terug. Maar uiteindelijk won de Spaanse, merkbaar comfortabeler op de baan.
Kontaveit nam haar tweede prijs in ontvangst en zei tegen Muguruza: “Je hebt me deze week twee keer verslagen, dat is gewoon te goed.” Muguruza zal naar verwachting het jaar eindigen als nummer drie van de wereld.

“De waarheid is dat ik een heel moeilijke wedstrijd verwachtte. Een WTA-finale in Mexico was erg emotioneel voor mij. Als ik het op mijn cv heb, kan ik het van de lijst afstrepen”, aldus Muguruza.

Indrukwekkend CV

Over CV’s gesproken; de 28-jarige heeft een indrukwekkende. Ze heeft twee grandslamtoernooien op haar naam staan: de Franse Open 2016 en Wimbledon 2017. Muguruza was ook tweede in nog eens twee grand slams: 2015 Wimbledon en 2020 Australian Open. Ze was ook de nummer één van de wereld.

Het was echter geen soepele rit omdat blessures haar prestaties beïnvloedden. Dit jaar haalde ze geen enkele grandslam-kwartfinale. Tot deze week had ze sinds 2018 geen trofee meer in ontvangst genomen.
Met deze overwinning laat Muguruza zien dat ze terug in het spel is. “Ik heb mezelf weer laten zien dat ik de beste kan zijn”, zei ze.

Dit vind je misschien ook leuk