Aemet waarschuwt voor veel regen en zelfs sneeuw in Valencia en Castellón

door admin
Aemet waarschuwt voor veel regen en zelfs sneeuw in Valencia en Castellón

Deze weersverandering is het gevolg van het arriveren van een Geïsoleerde Depressie op Hoge Niveaus (DANA) in het noorden van het schiereiland, afkomstig van hoge breedtegraden, die zich de komende dagen zal ontwikkelen tot een koude storm, geïsoleerd van de algemene circulatie.

Zo blijft de Valenciaanse Gemeenschap deze maandag maximaal op een weercode geel. In de tweede helft van de dag worden plaatselijk hevige buien verwacht in de noordelijke helft en andere punten langs de kust, een situatie die aanhoudt tot dinsdag en in sommige delen van het noordelijke binnenland mogelijk zelfs tot vrijdag.

Alarmdienst 112 heeft zelfs het pre-noodgeval protocol in werking gesteld wegend het oranje regenniveau (belangrijk risico) in Castellón.

Volgens de voorspelling van Aemet zal het op maandag bewolkt zijn en de sneeuwgrens daalt in het noordelijke derde deel van de autonome gemeenschap tot º1.200 tot 1.600 meter. 

Kans op zware regenval op dinsdag

De waarschuwing strekt zich uit tot de noordkust van Castellón, waar zowel op maandag als dinsdag stormen en opgehoopte neerslag van 80 l / m2 worden verwacht in 12 uur tijd, maar er zal ook aanzienlijke regen vallen in het noorden en zuiden van het binnenland en de zuidkust van Castellón en de noordkust van Valencia, waar op maandag en dinsdag in één uur 20 l/m2 regen wordt voorspeld, met op beide dagen tussen 12.00 uur en middernacht stormen tussen de 60 en 80 l/m2.

Ook is er voor maandag en dinsdag een waarschuwing voor regenval van 20 l/m2 in het noordelijke en zuidelijke binnenland van Castellón, waar ook dinsdag boven de 1.000 meter sneeuw tot 4 centimeter zal liggen.

Dit vind je misschien ook leuk